Política

L'exsenadora Pepa Celaya, número 2 de Miquel Lupiáñez al PSC de Blanes

El candidat a l'alcaldia va apostar per posar fi als enfrontaments entre els polítics locals i treballar conjuntament per fer remuntar el poble

L'exsenadora socialista Pepa Celaya serà la número 2 de la llista del PSC de Blanes, segons va confirmar ahir l'alcaldable del partit, Miquel Lupiáñez. Els deu primers noms estan ben definits, segons va dir el regidor i cap de llista, però no es donaran a conèixer fins que s'aprovin en assemblea, el dia 10 d'abril, quan es coneixeran tots els membres que la componen. Va confirmar, però, que hi haurà “cares noves“ i gent de l'actual equip de govern que no hi serà, com ara la regidora Lara Torres, que era la primera aposta de l'actual alcalde, Josep Marigó.

“Engeguem un nou període per arribar a l'alcaldia de Blanes. Em presento a petició de l'executiva local, compromès amb el partit i la societat blanenca”, va dir Lupiáñez, de qui la regidora Susana Ramajo, que l'acompanyava en l'acte, va destacar el bon fer i el tarannà tranquil. “Mai no s'enfada”, va assegurar. Lupiáñez va rescatar el títol del llibre que va escriure fa quatre anys Josep Marigó per definir el seu objectiu: “Blanes és un poble humil i hem de remuntar en tots els aspectes.” Una de les claus per remuntar és –i en això és probable que coincideixin tots els candidats– potenciar el turisme. El candidat de CiU, Joaquim Torrecillas, ja va anunciar que vol impulsar la creació d'un alberg a la ciutat esportiva, projecte que Lupiáñez també veu amb bons ulls, tot i que creu que s'ha d'anar més enllà: “Fer un alberg serveix per potenciar la ciutat esportiva, però no és política turística. S'ha de fer més.”

Per Lupiáñez, una de les claus és el turisme de proximitat, “que és el que està desestacionalitzat i ve cada tarda o cada cap de setmana”. Una de les claus perquè hi hagi més visitants és l'accessibilitat d'aparcaments, i en aquest punt Lupiáñez va dir que es pot estudiar un rescat d'una part de zona blava, però ho veu complicat. “No estem en condicions de poder invertir-hi diners, però es pot estudiar”, va dir. La idea de fer una piscina coberta –com reclama una part de la societat blanenca– també és atractiva, però va remarcar que s'ha de tocar de peus a terra. “Un projecte ha de tenir finançament i ser sostenible en el futur”, va concloure.

LA FRASE

Blanes ha perdut pistonada, i hi ha hagut massa remor entre representants democràticament escollits
Miquel Lupiáñez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia