Política

Junqueras: “No ens dol en absolut compartir el protagonisme amb qui ens acompanya en la construcció d'aquest nou país”

El president d'ERC destaca el paper dels joves en la “revolució democràtica cap a la independència”

El líder dels republicans veu en el partit una de les “llavors de la primavera” que vol per al país

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que als republicans no els “dol en absolut compartir el protagonisme” amb qui els “acompanya en la construcció” d'un nou país. Ho ha dit en cloure el congrés de les JERC i en presència de representants de les joventuts d'altres forces polítiques. “Reconeixem la feina que han fet al llarg del temps i que faran al futur, entengueu que voldríem el paper més protagonista possible”, ha dit poc abans.

Així, ha posat èmfasi en la “voluntat de col·laboració “ en el marc d'una “revolució democràtica cap a la independència” on creu que els joves tindran un rol destacat per sumar. “Som una de les llavors que ha de caracteritzar la primavera que ha de viure el país”.

El president dels republicans ha intervingut en la clausura del XXV Congrés de la JERC, a Sant Feliu de Llobregat. Junqueras ha posat en valor el paper de la seva organització i en especial dels joves perquè ha recordat que les generacions més joves tenen un paper rellevant en les “grans revolucions”. “La revolució democràtica cap a la independència i més justícia social tindrà èxit en la mesura que siguem capaços de mobilitzar generacions més joves”, ha esperonat Junqueras el planter dels republicans.

En aquest sentit ha posat en valor la capacitat de la joventut per “sumar i sumar-nos, saber representar i integrar, unir-nos a tanta gent”; “en això hi teniu un paper molt rellevant”. Així ha assegurat que cal “saber treballar” al costat d'altres organitzacions socials com els sindicats. “Voldríem saber estar a la seva alçada en els compromisos que tenen, i saber-los ajudar”, ha dit. I també en altres forces polítiques, ha afegit davant de representants de com a mínim la Joventut Nacionalista de Catalunya, la Joventut Socialista de Catalunya, Joves d'Esquerra Verda i Avalot.

Els reconeix la feina, ha dit, i ha donat per fet que continuarà així en el futur. “Entengueu que nosaltres voldríem el paper més protagonista possible però no ens dol en absolut compartir el protagonisme amb qui ens acompanya ara aquí i en la construcció d'aquest nou país”, ha apuntat.

El líder dels republicans ha insistit en fer d'una Catalunya independent un país “net i just” i ha posat èmfasi en la “voluntat de col·laboració” i en el “compromís ferm d'assumir la responsabilitat” política que emani de les urnes. “Mai ens resignarem, ens cansarem o ens rendirem; serem al costat de qui més ho necessita”, ha dit en precedir el portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez del Moral, que ha obtingut el suport dels militants per revalidar el càrrec.

La seva candidatura era la única que es presentava per repetir com a executiva de la JERC. En la direcció entrant a partir d'ara l'acompanyaran Bernat Picornell, Jordi Castellana, Gemma Domínguez, Lola Martínez, Pau Presas, Oriol Rius, Dani Moliné, Andreu Porta, Judit

Calveras, Pere Sàbat, Joan Vea, Oriol Ibàñez, Ariadna Jou i Júlia Solà. També s'ha aprovat la ponència política de les joventuts republicanes. En la seva intervenció Gómez del Moral ha apuntat irònicament que haurien preferit fer aquest cap de setmana eleccions al Parlament en comptes d'un congrés, ha dit entre aplaudiments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia