Política

ICV-EUiA renova el 60% d'una llista “plural” a Blanes

L'alcaldable afirma que hi han inclòs homes i dones a parts iguals

La coalició reserva el número 6 als Pirates

La candidatura d'ICV-EUiA de Blanes, que es presenta en coalició amb Pirates, està formada per una trentena de persones, el 60% de les quals no havien tingut presència anterior en uns comicis, segons informa el partit. El cap de llista d'ICV-EUiA, Joan Salmerón, que és l'alcaldable per tercera vegada, ha qualificat de “plural” la candidatura.

Salmerón veu capacitada la coalició ecosocialista d'aspirar a la victòria. Dels deu primers de la llista, hi ha cinc novetats, incloent-hi la número 2 (la llicenciada en dret i ciències polítiques Dolors Rubio) i el número 5 (el músic Miky López). La coalició reserva el número 6 per als Pirates (el professor d'escacs Carlos Salgado).

Salmerón reconeix que la majoria de la llista està formada per militants d'EUiA. Hi ha deu independents de trenta. “Hi ha molts partits reticents a donar noms de la seva llista. Nosaltres hem tingut facilitat per trobar gent que hi vulgui ser”, diu Salmerón, empleat de banca.

Paritat

La llista inclou un 50% d'homes i un 50% de dones i ofereix “un ampli ventall que reflecteix la pluralitat de Blanes. Fa quatre anys no vam aconseguir, per poc, que hi hagués el mateix nombre de dones i d'homes”. Per Salmerón, el 24 de maig és el moment de “recuperar Blanes per a la gent, perquè ja fa vuit anys que patim els efectes del mal govern [primer amb CiU i després amb el PSC]”, va dir durant un sopar al restaurant Ca la Bona, en què hi era el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet.

LA FRASE

Hem presentat una llista més jove, i de trenta persones. Hi ha hagut gent, a més, que n'ha quedat fora
Joan Salmerón
alcaldable d'ICV-EUiA-Pirates
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia