Política

Detenen exdirectius del servei d'ocupació d'Andalusia pel frau als cursos de formació

La Guàrdia Civil inicia una operació a tot el territori andalús dirigida per la jutgessa Alaya en la que es preveuen entre 15 i 20 arrestos

Entre els detinguts hi ha l'exdelegat d'Ocupació a Sevilla Antonio Rivas

La Guàrdia Civil ha iniciat a primera hora d'aquest dimarts una actuació relacionada amb les presumptes irregularitats dels cursos de formació de la Junta d'Andalusia. En l'operació, dirigida per la jutgessa Mercedes Alaya, han estat detinguts exdirectius del Servei Andalús d'Ocupació. El dispositiu s'està desenvolupant a les vuit províncies andaluses a càrrec de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil.

Les actuacions estan dirigides contra els responsables de la trama, principalment directors generals del servei d'ocupació que tenien competències per concedir les subvencions.

Entre els detinguts hi ha l'exdelegat provincial d'Ocupació de la Junta a Sevilla Antonio Rivas, que també està imputat en la causa dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) irregulars, segons font de la investigació citades per Europa Press han informat que. Les fonts han precisat que es preveuen entre 15 i 20 detencions.

La jutgessa va decretar al febrer el secret parcial del cas relatiu als cursos de formació davant la “gravetat” dels fets i després de detectar diferents “bosses de frau” als consorcis. Després d'analitzar els informes de la Intervenció General d'Andalusia relatius a les irregularitats a Ocupació va obrir fins a quatre noves línies d'investigació.

Així, el secret afecta la investigació sobre “l'existència d'entramats empresarials” del sector de formació que s'haurien beneficiat de “diferents subvencions”, algunes de les quals haurien estat identificades per funcionaris de la mateixa Direcció General de Formació..

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia