Política

La firma del full de ruta sobiranista es podria ajornar fins a mitjan abril

L'ANC vol celebrar abans la seva assemblea anual, el 12 d'abril

Els impulsors del text s'havien fixat com a objectiu signar-lo aquest mes de març

La signatura del preacord del full de ruta es podria ajornar fins a mitjan abril, encara que en un principi els impulsors s'havien marcat com a objectiu que fos aquest mes. L'endarreriment és degut a dos motius: l'ANC vol esperar que primer se celebri la seva assemblea, el 12 d'abril, i després també es vol veure quina és la decisió final de la CUP, que està mantenint reunions bilaterals amb diverses formacions.

El 13 de març, CDC, ERC, EUiA, MES, l'AMI, l'ANC i Òmnium van arribar a un preacord sobre els passos a seguir cap a l'estat propi i que s'han d'incloure en els programes del 27-S. El document especifica que, si els partits favorables a la independència guanyen les eleccions, hi haurà quatre fases: declaració del Parlament de l'inici del procés de creació d'un estat independent; iniciació del procés constituent; desplegament dels mecanismes de transició nacional i, finalment, culminació democràtica dels ciutadans. Aquest últim punt obre la porta a la possibilitat de celebrar un referèndum pactat amb l'Estat i, si no és possible, es faria una consulta sobre la constitució catalana, que s'hauria redactat prèviament. En la nota de premsa difosa aquell dia s'assenyalava que a final de març es podria signar el document, però amb la “voluntat” que s'hi integressin altres organitzacions.

L'ANC, però, considera que firmar el full de ruta abans de la seva assemblea seria una falta de “respecte als socis”. Tot i això, no es descarta que aquesta setmana hi pugui haver una reunió de la taula en què es negocia el text i que es pugui anunciar l'acord definitiu. Una altra cosa és l'escenificació de la signatura, que es podria fer a través d'un gran acte.

Tornen les mobilitzacions

L'ANC, Òmnium i l'AMI ja escalfen motors per al gran míting del 24 d'abril al Palau Sant Jordi de Barcelona. Sota el lema Tornen les urnes, tornem al carrer, aquest divendres s'obriran les inscripcions a través de la pàgina web www.araeslhora.cat , que era la campanya unitària que van impulsar les tres entitats amb vista al 9-N i que ara han recuperat. L'objectiu de l'acte és posar èmfasi en les eleccions municipals del 24 de maig, que han de servir per “reforçar el procés cap a la independència des dels ajuntaments”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia