Política

El govern de Sant Pere es revolta contra l'alcalde

Els regidors d'Independents per Sant Pere han exigit a Jordi Martí que dimiteixi tot i que falten dos mesos per a les eleccions

Si no plega d'aquí a uns dies li faran una moció de censura

El govern de Sant Pere Pescador s'ha revoltat contra el seu alcalde, Jordi Martí, quan falten només dos mesos per a les eleccions municipals del 24 de maig. Els regidors del grup d'Independents per Sant Pere-AM han exigit a Martí que dimiteixi o, en cas contrari, li presentaran una moció de censura per fer-lo plegar. Li donen de temps fins Setmana Santa per signar la dimissió. Segons fonts consultades per aquest diari, els regidors van donar l'ultimàtum a l'actual alcalde en una reunió dilluns. Els motius concrets pels quals han pres aquesta decisió encara no s'han fet públics, però les mateixes fonts parlen de discrepàncies insalvables pel que fa a la gestió de l'alcalde. La situació, expliquen, s'ha fet insostenible fins al punt de no poder esperar fins a les municipals del maig.

Tot i que el govern va donar només uns dies a l'alcalde perquè dimitís abans de fer cap pas per fer-lo fora, ahir Jordi Martí encara no havia anunciat la seva possible renúncia. Aquest diari va intentar sense èxit contactar amb l'alcalde de Sant Pere perquè donés la seva versió dels fets.

Un grup sense oposició

Independents per Sant Pere-AM, marca blanca d'ERC, va accedir al govern del municipi empordanès en les eleccions del 2007, després d'anys en què CiU va tenir l'alcaldia amb Florenci Bosch. El 2011 la formació va quedar sola a l'Ajuntament, sense oposició i amb onze representants. Amb vista a les municipals d'aquest any, fins ara Jordi Martí no ha assegurat mai si repetiria com a cap de llista o no, ja que ell havia dit que no seria en el càrrec més de dos mandats. Ara, amb aquesta crisi sorgida dins del govern municipal, i per tant també dins d'Independents per Sant Pere- AM, encara sorgeixen més dubtes sobre quines candidatures es presentaran a Sant Pere Pescador i amb quins caps de llista ho faran. I també si el grup independent vinculat a ERC continuarà o no.

LA XIFRA

11
regidors
va obtenir Independents per Sant Pere-AM en les eleccions del 2011. El grup no ha tingut oposició.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia