Política

El ple de Blanes tomba la moció contra la C-32

La proposta d' ICV-EUiA va tenir el suport del PP i la regidora no adscrita

La moció d'ICV-EUiA en contra del projecte de la C-32 entre Blanes i Lloret i a favor de fer una consulta popular per decidir si es vol tirar endavant no va tenir prou suports en el ple d'ahir. Els proponents de la moció van tenir el vot favorable dels regidors del PP i la regidora no adscrita, Lurdes Fàbrega, però el PSC (al govern) i CiU van votar-hi en contra. Tot just començar el ple, que va atreure molta gent oposada al projecte, Joan Mora, de l'entitat Pinya de Rosa, va fer una intervenció en contra del projecte, per la necessitat de protegir el patrimoni natural, perquè el procés no s'està fent correctament i perquè no és una infraestructura prioritària, al seu parer.

El regidor d'ICV-EUiA Víctor Catalán va recordar que els ajuntaments afectats encara no tenen el projecte, i va criticar “la mentida” del conseller de Territori, Santi Vila, quan va afirmar en la presentació del projecte a Lloret que seria “gratis”, malgrat que posteriorment s'ha sabut que es compensa Abertis (que construeix la infraestructura) amb allargaments de concessions.

Ramona Marcó (CiU) va recordar que ara s'ha decidit obrir un procés d'audiència pel projecte, i l'alcalde, Josep Marigó (PSC) va dir que, al seu parer, el projecte sí que beneficiarà Blanes. “El traçat entre Blanes i Lloret es relaxarà”, va dir. Es va mostrar contrari que sigui una autopista (2+2) i confia que no serà així en el futur, i va considerar que els “debats eterns” són dolents per al territori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia