Política

Bel preguntarà sobre el monument del riu si és reelegit

L'alcalde de Tortosa promet que convocarà una consulta, però que això no n'inclourà l'enderrocament

L'actual alcalde de Tortosa i alcaldable de CiU a les eleccions municipals, Ferran Bel, convocarà una consulta sobre el futur del monument franquista del riu Ebre durant el pròxim mandat si la seva formació política torna a governar a la capital del Baix Ebre. Així ho va anunciar dilluns al vespre en la conferència de balanç de mandat organitzada pel Col·legi de Periodistes.

Bel va assegurar que una consulta popular sobre el seu futur es l'única manera de posar fi a la polèmica artificial que es genera de forma cíclica al voltant del monument. Així, Bel es va comprometre a convocar aquesta consulta si torna a governar a l'Ajuntament tortosí, gràcies també a l'aplicació del reglament de participació ciutadana que el consistori va aprovar fa unes setmanes. “Si s'ha de fer un projecte al voltant del monument, ho han de decidir els tortosins, no pas els regidors o des de Madrid”, va argumentar Bel.

L'actual alcalde de Tortosa també va assenyalar que, no obstant això, el futur del monument no passa pel seu enderrocament. “És una qüestió de memòria històrica, no s'ha de destruir, sinó que s'ha de fer un projecte constructiu”, va apuntar, argumentant que “els que generen polèmica han estat governant la ciutat durant vuit anys i que no van fer cap acció; l'únic que van fer va ser catalogar el monument com a Bé Cultural d'Interès Local.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia