Política

Divergències entre l'ANC i l'alcalde de Sils per la nova Taula d'Acció Sobiranista

La secció local de l'entitat insta els partits i les entitats a fer pinya

Nogué veu precipitada la iniciativa de la plataforma i sosté que el 27-S no és cap plebiscit

La imminent constitució de la Taula d'Acció Sobiranista (TAS) de Sils ha provocat divergències entre l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Ajuntament. L'alcalde, Martí Nogué, veu precipitada la plataforma i discrepa de les formes de l'ANC, que té el manifest de constitució a punt i que insta els partits i les entitats a fer pinya abans de les eleccions catalanes del 27 de setembre.

El coordinador de l'ANC a Sils, Manel Serrat, indica que han volgut ajornar la constitució formal per algunes veus discrepants, incloent-hi la de l'alcalde. L'ANC té preparat un manifest inicial de tres punts en el qual es considera que els comicis catalans del 27 de setembre “tenen caràcter plebiscitari”. Nogué no ho veu així i està disposat a fer pinya “per parlar de coses que afectin Sils”.

Dimarts es van reunir membres de l'ANC, d'entitats i de partits polítics de Sils. L'ANC volia fer la trobada en el centre cívic, però no ho va demanar amb prou temps, diu l'alcalde. Hi havia regidors de l'equip de govern (Independents per Sils-PSC-Progrés Municipal) i d'ERC, i representants d'entitats com ara la Penya Barcelonista, l'associació Vallcanera-les Colmes i els Amics dels Reis.

La TAS insta els partits a evitar confrontacions fins al 27-S i que abans de les municipals hi hagi “respecte mutu”. A Sils, estan confirmades les candidatures de l'esmentat Nogué (Independents-MES-ISelva), de Juli Garcia (ERC), de Pere Mas (CiU) i de Jordi Jaldón (PP).

LES FRASES

Fins després de les eleccions del 27-S, hi ha el propòsit d'evitar confrontacions per interès partidista
Fragment de la proposta de constitució de la TAS-Sils

LA DATA

31.03.15
És la data de la reunió de constitució de la Taula d'Acció Sobiranista de Sils, que al final es va ajornar.
Hem de treballar sense personalismes, per la gent. Això no és el nostre àmbit, i no cal fer volar coloms
Martí Nogué
alcalde de Sils (iPs-psc-pM)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia