Política

L'alcalde de Sant Pere Pescador es resisteix a dimitir

Demana temps, després que el govern li demanés que plegués

Els regidors amenacen amb plegar si no marxa

L'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, no dimiteix, tot i que tot el govern en ple fa dies que li ho ha exigit. Segons fonts consultades per aquest diari, Martí ha demanat més temps per prendre una decisió, però els regidors del govern li han donat un nou ultimàtum perquè no confien que dimiteixi: té fins a dimarts, dia 7, per plegar o prendran mesures. Quan falten dos mesos per a les eleccions municipals del maig, ara ja no hi ha temps per a una moció de censura, que era la idea inicial dels regidors revoltats, per tant l'opció que ara es plantegen es dimitir en bloc i deixar l'alcalde sol. Així li ho van comunicar en la junta de govern que es va fer dimecres al vespre.

El detonant

Segons ha explicat el regidor del govern Lluís Font, els problemes vénen de lluny però el detonant del trencament del govern a Sant Pere Pescador (Independents per Sant Pere-AM) ha estat una actuació ordenada directament per l'alcalde amb la qual no estan d'acord. Segons relata el regidor, l'alcalde hauria enviat una màquina excavadora per tirar a terra unes tanques publicitàries en una propietat privada situada a la carretera d'Empúries, a la zona de la urbanització Bon Relax. I ho hauria fet amb la desaprovació de la resta de membres del govern, que li demanaven que seguís els passos legals per fer retirar les tanques. Font considera que el que ha fet l'alcalde “és molt greu” i per això han fet constar a l'acta de la junta de govern que no estaven d'acord ni estan d'acord amb el que s'ha fet. Els regidors no volen tenir cap responsabilitat si hi ha mesures legals contra l'Ajuntament per part de l'empresa de les tanques publicitàries.

Per part seva, l'alcalde, Jordi Martí, no ha respost a les peticions d'aquest diari perquè fes declaracions sobre el que està passant en el si del govern municipal.

Actualment en el govern de Sant Pere Pescador hi ha l'alcalde, Jordi Martí, i quatre regidors, tot i que oficialment Independents per Sant Pere-AM té 11 regidors a l'Ajuntament. Els regidors revoltats són els que formen actualment el govern: Lluís Font, Agustí Badosa, Ana Isern i Blai Bahí. I és que durant el mandat tres regidors més haurien dimitit del seu càrrec, i els altres tres consten com a regidors però no han tingut mai responsabilitats en el govern ni han assistit a les juntes de govern.

Pel que fa a les municipals, fonts d'ERC asseguren que Jordi Martí estaria treballant, al marge de la polèmica, en una llista amb gent nova, tot i que no ha confirmat si en serà el candidat. I els regidors revoltats contra l'alcalde asseguren que ja havien pres la decisió de no tornar a presentar-se però que ara podrien fer llista.

LES FRASES

Li hem donat com a ultimàtum fins a dimarts per dimitir o nosaltres prendrem mesures
Ens demana més temps però ja no ens creiem que dimiteixi
Lluís Font
regidor del govern de sant pere pescador
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia