Política

la crÒNICA

Les revoltes de l'Oriol i en Justo

Hagués estat molt tòpic titular aquesta crònica L'estranya parella, però el president d'ERC, Oriol Junqueras, i el comunicador Justo Molinero encaixen realment en aquesta descripció. Tots dos protagonitzen el llibre Revoltats (Ara Llibres) en què mantenen una conversa distesa, fluïda i molt propera sobre diversos aspectes. No només política, sinó també experiències personals, la crisi econòmica, la família, les creences o el sexe. Presenten les seves particulars revoltes, ja sigui en l'àmbit nacional o social. Parlen sense pèls a la llengua, sobretot en Justo, i ahir van reproduir aquest bon feeling durant la presentació de l'obra, que ha estat editada pel periodista Saül Gordillo i que en poques setmanes ha arribat a la segona edició i s'ha col·locat entre els més venuts.

Davant de prop de 200 persones, els dos protagonistes es van llençar floretes, encara que Justo Molinero va reconèixer que si algun dia havia de clavar un clatellot a Junqueras no tindria cap problema. “És un polític molt llegit i preparat”, va argumentar el periodista, mentre que el líder d'ERC va lloar la feina que van fer Molinero i les generacions d'immigrants espanyols que van venir a Catalunya durant la dictadura: “No només són gent que s'han construït a si mateixos, sinó que han contribuït a construir un país”, va afirmar.

Però, i políticament? Junqueras i Molinero estan a prop? L'alma mater de TeleTaxi va votar Sí-No a la consulta del 9-N i ahir va evitar pronunciar-se sobre si votarà algun partit independentista en les eleccions del 27 de setembre. Això sí, va deixar clar que “Catalunya serà allò que els catalans vulguin” i va recordar que els líders polítics que condueixen aquest procés estan obligats a respondre a la ciutadania i a remarcar quina és la millor opció per al futur del país. Un Junqueras que va recollir el guant i va animar els presents a treballar per “guanyar” i convèncer els indecisos. Al final de l'acte, els dos protagonistes, convertits en semiestrelles es van fer un fart de signar llibres. Un gest que es repetirà en altres presentacions i possiblement per Sant Jordi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.