Política

XAVIER RODRÍGUEZ PACIOS

CANDIDAT D'ICV-EUIA A LLORET DE MAR

“Cal pensar més en la gent i menys en el turisme”

“Tenim molt de potencial de turisme cultural, i cal deixar de mirar tant al mar”

“No són necessaris ni l'autopista ni el pàrquing del passeig”

L'alcaldable d'ICV-EUiA es torna a presentar a les eleccions municipals, després de liderar la formació durant el darrer mandat. Pacios, tal com se'l coneix, defensa, entre altres aspectes, la creació de la regidoria de relacions laborals per defensar els treballadors
el punt avui
En quins eixos es basa el seu programa electoral?
El nostre programa electoral es basa en educació, treball, participació i transparència, polítiques socials, i les inversions.
A quines inversions es refereix?
Totes aquelles que van adreçades a les persones. Per exemple, nosaltres apostem per fer una residència, i no per cobrir un tram de la riera que s'utilitzarà dos cops l'any.
Què li falta a Lloret de Mar?
Li falta diversificació en educació, perquè tot està enfocat en el turisme. Proposem ampliar els cicles formatius, com ara la indústria auxiliar del turisme, com per exemple la fusteria o la lampisteria. També podem obrir una escola oficial d'idiomes, o una de complementària a la de Blanes.
Què li sembla que l'autopista arribi a Lloret de Mar?
Nosaltres diem clarament que no cal. No satisfà les necessitats de la gent que viu al poble, perquè el 80% del trànsit d'inici i destinació és Blanes-Lloret. El que sí que cal és la ronda nord; la resta, que no ens venguin la moto, són polítiques del passat.
Pensar en Lloret és pensar en turisme.
En aquest poble sempre s'ha pensat primer en el turisme i després en la gent. I aquest xip cal canviar-lo. No ens hem d'oblidar de les persones que ens vénen a visitar i que vivim gràcies a aquesta gent, però tampoc cal prioritzar-les.
Què en pensa, del projecte de l'aparcament al passeig?
Tampoc el veiem necessari. Tal com ja deia un estudi de fa uns sis anys, creiem que hi ha prou aparcament al centre del poble i no cal, i més encara quan s'ha ampliat la zona de la Casa de Cultura.
Com és l'equip amb el qual es presenta a les eleccions?
Nosaltres portem treballadors, que és la majoria de la població. Gent que pots trobar anant a buscar els nens a l'escola, comprant al mercat municipal o a les protestes per les retallades en sanitat o educació. On no la trobaràs mai és en restaurants o determinats fòrums d'empresaris.
Lloret sempre ha mirat cap al mar? Cal ampliar aquesta mirada?
Sempre hem pensat que tenim molt de potencial de turisme cultural. I cal deixar de mirar tant al mar i fixar-nos més cap a la muntanya, que també hi ha coses interessants.
De què es tracta aquest codi ètic que han aprovat?
Transparència. És sentit comú. Es tracta de limitar els mandats a tres; no acceptar regals d'empreses o privats, o almenys fer un registre públic de regals; limitació de sous i fer públiques les agendes i les declaracions de la renda. Que en aquest sentit, jo sóc l'únic que l'ha fet pública.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia