Política

ROMÀ CODINA I MASERAS 10.19 / 15.50

REPETICIÓ DE L'ENTREVISTA EMESA PER EL PUNT AVUI TV

“La regeneració s'ha de fer amb gent jove”

Codina no descarta fer alguna tasca per al partit més enllà de l'àmbit municipal

S'ha vist obligat a pactar per governar

Alcalde de Lloret de Mar (CIU)
oriol duran

Romà Codina, l'alcalde sortint de Lloret de Mar, va admetre ahir que no descarta participar en la política més enllà de l'àmbit municipal. “Si es donés el cas que hi hagués alguna cosa que jo pogués fer per la meva capacitat i que no pogués quedar malament ni amb el partit ni la ciutadania, potser ho acceptaria”, va respondre ahir Codina al presentador Eduard Berraondo, qui li va preguntar sobre el seu futur polític en una entrevista a El Punt Avui Televisió.

Codina va explicar que Lloret de Mar és un poble molt complex, en què viuen unes 40.000 persones de cent estats, de les quals el 40% són immigrants, i d'aquests el 20% són extracomunitaris. A més, cada any hi van un milió de turistes. “Això fa que sigui una situació complexa”, va exposar l'alcalde, que va relatar que està content amb la gestió del seu equip, però que creu que és l'hora de deixar pas a la gent jove. “Quan tu veus que has fet molta feina i que hi ha gent darrere que té ganes i il·lusió, has de deixar que hi hagi gent nova i fresca”, va destacar. “És important que hi hagi un regeneració amb gent jove”, va afegir-hi.

La seva legislatura no ha estat fàcil, ja que en un municipi de 21 regidors ha governat amb set de la seva formació i un d'ERC, per la qual cosa ha hagut de fer pactes amb el PSC i Iniciativa. “Al final si els grups amb els quals arribes a un acord estan pensant en la ciutadania i en el municipi i tenen el seny suficient perquè les coses tirin, doncs endavant”, va subratllar.

Un dels grans reptes d'aquest govern ha estat posar fi a l'estigma de Lloret de Mar com una població de turisme de borratxera. Per això, es va pactar amb diverses formacions una nova ordenança cívica. “Lloret havia de combinar el turisme de la gent jove que ve a passar-ho bé amb el turisme esportiu, cultural i de congressos i amb els ciutadans que s'han de llevar cada matí per anar a treballar”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia