ICV durà dimarts els pisos tutelats al fiscal si el govern de Sabadell o el PP no avalen una investigació interna

El PSC completa l'enviament de les còpies dels expedients a la justícia i accepta que regidors d'altres partits se'ls mirin

La portaveu d'ICV-EUiA, Carme Garcia, va afegir ahir «indicis d'interessos immobiliaris» a les intrigues del serial sobre les presumptes irregularitats que denuncia en l'adjudicació dels pisos tutelats de Sant Oleguer. Malgrat això, no va donar més detalls i va convocar la premsa per dimarts vinent davant la seu de la fiscalia, on les esbombaran, abans de lliurar la denúncia i les proves d'«incompliments dels requisits d'accés en un nombre igual o superior a dinou casos» i «tractes de favor a famílies de càrrecs polítics».

Els ecosocialistes encara van mantenir oberta la porta de la comissió d'investigació per no anar al fiscal, tot i que Garcia pressuposa que el PP finalment no donarà suport a la moció conjunta que divendres havien signat els cinc partits de l'oposició. Aleshores l'alcalde va iniciar l'enviament dels expedients al fiscal, i Soriano no es va desdir de la moció però la va trobar «innecessària». En els últims dies, dos mitjans locals han publicat que el portaveu popular no votaria el text, però dimarts fonts properes al regidor ho desmentien. Ahir aquest diari no va poder contactar amb Soriano per saber si finalment se n'ha desdit.

El PSC mostrarà els papers

Després de dies de queixes dels grups de l'oposició per la impossibilitat d'accedir als expedients, el govern municipal va anunciar ahir a la tarda que «garantirà l'accés» als regidors d'altres grups que els vulguin consultar. No ho van vincular amb l'endarreriment, però el comunicat municipal afegia que els serveis jurídics van estar fins ahir revisant els lligalls i fent fotocòpies compulsades de tots els expedients per dur-les a la fiscalia. Divendres només n'havien presentat dos, el dels familiars de la regidora Maria Ramoneda i el de la cap de Serveis Socials. El govern socialista va reiterar que, si es detecta cap errada administrativa, s'esmenarà i que és el fiscal –i no pas una comissió d'investigació– qui haurà de dirimir sobre les presumptes irregularitats.

Dimarts, ple extraordinari

En plena polèmica pels pisos de Sant Oleguer, dimarts vinent se celebrarà el ple extraordinari forçat per CiU i l'oposició per demanar el retorn de les competències del ple, delegades pel PSC i el PP en la junta de govern a inici de mandat. L'alcalde havia demanat als convergents que argumentessin per escrit els motius que justifiquessin la convocatòria i, un cop completat el tràmit, ha programat la sessió una setmana abans de la sessió ordinària del 6 d'octubre. Bustos, però, s'havia fixat aquesta darrera data com a termini per retornar bona part de les atribucions al plenari, una de les armes llancívoles de l'oposició al llarg del mandat.

CARME GARCIA
PORTAVEU D'ICV-EUiA
«Tenim indicis d'una relació entre el complex i interessos immobiliaris [...] En els pròxims dies ampliarem la informació»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.