Política

CiU tria candidat nou per a Santa Susanna i Campolier anuncia llista alternativa

La federació li comunica la decisió per carta i proposa l'exregidor Jordi Cusachs com a alcaldable

L'històric alcalde es dóna de baixa de Convergència

Punt final. La història en comú del veterà alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, i CiU, iniciada el 1987, s'ha trencat. Campolier va rebre dimecres al vespre per carta la decisió de la cúpula del partit de prescindir dels seus serveis com a candidat a les municipals i, després d'agrair-li la feina feta, argumentava la decisió en “la necessitat i la voluntat d'anar renovant capçaleres amb nous perfils”. Ni una paraula sobre el procés judicial en què està immers l'alcalde i que determinats sectors de Convergència han utilitzat també per reclamar la marxa de Campolier.

La resposta de l'encara cap de govern de Santa Susanna ha estat “meditada i tranquil·la”. També a través d'una carta enviada ahir al responsable de les eleccions municipals, Lluís Coromines, i el coordinador general, Josep Rull, informa de la seva “dimissió irrevocable com a president local de CDC a Santa Susanna i la baixa com a afiliat al partit”. “Després de trenta anys defensant la samarreta, com a mínim sí que esperava una telefonada vostra”, escriu, i hi afegeix que els desitja molta sort en els àmbits personal i polític.

Paral·lelament a l'intercanvi de missives, Campolier va confirmar ahir que encapçalarà, el 24 de maig, una agrupació d'electors amb el nom Ara i Sempre Santa Susanna. “Tornaré als orígens, perquè el 1979 em vaig presentar també amb una agrupació d'electors i no va ser fins vuit anys després que vaig anar amb CiU”, recorda. L'alcalde reconeix que la manera com se li ha comunicat que el partit ja no compta amb ell no li ha agradat, però assegura que no hi pensa fer sang. “S'ha tancat una porta, però continuo treballant amb el mateix entusiasme i il·lusió pel meu poble, que sempre ha estat, és i serà la meva prioritat”, afirma.

Joan Campolier destaca que fins ara ha estat treballant el programa amb els companys d'Unió, amb els quals a escala local ja va pactar l'entesa i la participació a la llista, i espera que no hi hagi canvis en aquest sentit. “Confio poder revalidar la confiança dels ciutadans”, proclama un candidat que sempre ha aconseguit majoria absoluta.

Nou alcaldable

La nova cara que es proposa per encapçalar el projecte de CiU a les municipals és Jordi Cusachs. Cusachs ja havia estat regidor amb Campolier i en el mandat actual, en què ocupava les àrees de Medi Ambient i Obres Públiques, va plegar quan feia poc més d'un any de les eleccions juntament amb dos regidors més, Josep Maria Serra, primer tinent d'alcalde i titular d'Hisenda i Seguretat Ciutadana, i Natàlia Piqué, regidora de Cultura, Festes i Joventut. També s'havia parlat de l'exalcalde Josep Monreal com a candidat a substituir Campolier, però finalment no ha estat així.

LA FRASE

Després de trenta anys defensant la samarreta, com a mínim sí que esperava una telefonada
Joan Campolier (CiU)
Alcalde de Santa Susanna
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia