Política

Albó renova la meitat dels deu primers noms de la llista guixolenca de CiU

Les grans novetats són Tomàs Pla (3) i la presidenta dels comerciants del centre (9)

Emili Vilert relleva Pilar Giró com a màxim representant d'UDC

El cap de llista de CiU a Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, va presentar ahir el seu nou equip per aspirar a mantenir l'alcaldia, amb un 50% de renovació en els primers deu llocs de la candidatura i els fitxatges de l'arquitecte tècnic Tomàs Pla (3) –impulsor del Museu de la Joguina– i la presidenta de l'Associació de Comerciants Centre Ciutat, Marian Bretones (9). Albó promociona fins a la segona posició la regidora d'Hisenda, Dolors Ligero, que fa quatre anys debutava en política com a la sisena de la llista, i el representant més destacat d'Unió serà l'empresari i expresident de l'AD Guíxols Emili Vilert (5), que cobreix el lloc de Pilar Giró, a qui Albó va agrair la dedicació a les mostres de la col·lecció Carmen Thyssen.

Magda Lupiáñez (4), Francesc Cárdenas (6) i Quim Clarà (8) són els altres edils actuals presents entre els deu primers noms, tot i que en el cas de Clarà la continuïtat queda condicionada a millorar els set regidors assolits al 2011. Carme Quero i el jove Marc Franquesa completen els deu primers noms.

Albó també va reconèixer la feina d'un dels que no continuaran, el doctor Pau Casals, per endreçar el projecte museístic del monestir, i va destacar l'experiència gestora de Vilert per encomanar-li el control i disseny de futurs concursos de serveis, i de Pla, per la seva “visió del paisatge”. Respecte als comicis, va insinuar que un hipotètic govern aniria “més o menys ràpid en funció del nombre de regidors” aconseguits.

L'actual alcalde va agrair l'aportació dels regidors socialistes a un govern que ha consensuat totes les decisions, i explícitament la de Juanjo García, que va renunciar a la militància fa dos mesos i que va assistir a l'acte.

LA XIFRA

7
regidors
va obtenir CiU el 2011, un més que TSF. L'escissió entre el PSC i Mes fa que els primers li disputin l'espai.

Parla de rebaixar l'IBI i d'un amfiteatre

Albó va donar alguna pista del programa, tot i destacar que és més important un bon equip capaç de salvar les “incerteses” que apareixen pel camí. Va avançar un pla d'ajudes per millorar comerços, una rebaixa general de l'IBI, l'amfiteatre del port –sobre la marina seca prevista–, l'aparcament al passeig i la segona exposició anual a l'Espai Thyssen, durant la temporada baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia