Política

Mas crida a reforçar el procés el 24-M

“Com més ajuntaments hi hagi al costat del projecte de país en majúscules, millor”, afirma el president de la Generalitat

CiU obre la cursa de les eleccions municipals amb més de 900 llistes i 10.000 candidats

“Com més ajuntaments hi hagi al costat del projecte de país en majúscules, millor. Això també es juga el 24-M.” Artur Mas va instar ahir a reforçar el sobiranisme en les eleccions municipals del mes vinent, que va vincular directament amb les catalanes del 27 de setembre en què el procés es juga el seu futur més immediat. “El moment ha arribat”, va insistir el president de la Generalitat, convençut que el 24-M i el 27-S “quan mirem al costat, veurem moltíssima gent amb les idees clares i disposada a enlairar aquest país fins a les seves cotes més altes de llibertat i justícia social”. El també líder de CiU va donar el seu particular tret de sortida de la cursa per a les municipals acomboiat per la plana major de la federació i per una nodrida representació de les més de 900 llistes i 10.000 candidats que presenta arreu del territori. “Són 150 llistes més que ERC i el doble que les del PSC per a les municipals”, es va encarregar de subratllar el secretari general adjunt de CiU, Lluís Corominas.

Demostració de força

El consell nacional conjunt de ratificació d'aquestes candidatures es va fer a l'exterior del TNC i es va convertir en una demostració de força de la federació, que fa quatre anys va guanyar les municipals per primer cop i que ara aspira a revalidar aquells resultats. No serà fàcil per diversos factors, entre els quals destaca el mal moment de la relació entre CDC i UDC, que a escala local s'ha notat en diversos municipis com ara la Bisbal d'Empordà, Roses, Sant Andreu de Llavaneres i Arenys de Mar. El fet que el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, no assistís a l'acte d'ahir adduint motius personals és un altre senyal d'una crisi a la qual Corominas es va referir tangencialment. “Nou-centes llistes són nou-centes negociacions; no ha estat gens fàcil però ens n'hem sortit”, va resumir el dirigent, que no va amagar l'ambició de CiU: “Volem guanyar a Lleida, a Tarragona i a tots aquells municipis on som l'alternativa”, va afegir.

La federació basa la
seva proposta electoral en tres grans eixos. A més
del nacional, aspira a convertir els ajuntaments
en motors que acompanyin i donin impuls a la recuperació econòmica. “Encara no estem on voldríem, però per primer cop podem dir que estem capgirant la situació”, va emfasitzar Artur Mas, que també va instar els futurs alcaldes i alcaldesses a “estar al costat de la gent” promovent les polítiques socials “com ha fet el govern de la Generalitat els últims anys, esprement els recursos amb pocs diners i molts deutes, i no com altres, que només es van dedicar a fer obres”. I també va instar els futurs caps d'ajuntament de CiU a “donar exemple”. Mas no va deixar passar l'ocasió de destacar la recent aprovació al Parlament de “la llei de transparència més avançada d'Europa”, i va situar la llei electoral com el repte a superar en el termini més immediat. “Estem a prop, i apel·lo a la responsabilitat dels que encara no hi són del tot”, va dir, en al·lusió al PSC.

El secretari general adjunt de CiU, Ramon Espadaler, va intervenir per remarcar l'experiència de govern de la federació, a la qual va definir com a garantia de “governabilitat davant dels riscos de fragmentació”, de “centralitat enfront dels extremismes” i de “cohesió social”. Per acabar, l'alcalde Xavier Trias va definir Barcelona com “el far de Catalunya al món” per donar a conèixer l'anhel de tot el país “per poder decidir el seu futur”.

LES FRASES

Com més ajuntaments hi hagi al costat del projecte de país en majúscules, millor
Artur Mas
president de la generalitat
És l'hora de portar Catalunya a les cotes més altes de llibertat, autogovern, dignitat i justícia social
Artur Mas
president de la generalitat
A CiU som garantia de centralitat enfront dels extremismes i som garantia de diàleg i cohesió social
Ramon Espadaler
secretari general de ciu
Volem la revolució del sentit comú; i per fer-la necessitem un líder indestructible com Artur Mas
Xavier Trias
alcalde de barcelona
El 24-M i el 27-S quan mirem al costat veurem moltíssima gent amb les idees clares
Artur Mas
president de la generalitat
Volem guanyar a Lleida, a Tarragona i a tots aquells municipis on som l'alternativa
Lluís Corominas
secretari general adjunt de ciu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia