Política

JOAN SALMERON CROSAS

CÀRREC

“Ens comprometem a fer una piscina municipal”

Salmerón es presenta per tercer cop com a cap de llista d'ICV-EUiA, i creu que s'haurà de pactar per formar govern

Valora positivament l'oposició que ha fet, i creu que Marigó ha estat un “pèssim” alcalde d'esquerres

Organització
“Hem de posar ordre a la casa;
els polítics sense
els tècnics no
som ningú”
Pactes
“Som conscients que serà molt difícil que una sola formació política obtingui majoria”
Oposició
“Aquests quatre anys hem estat honrats amb l'electorat i fidels al nostre programa”
En l'anterior mandat va obtenir quatre regidors. Aquesta vegada governaran?
Aspirem a governar però som conscients que serà molt difícil que una sola formació política tregui majoria. Per tant és normal que s'hagi d'anar a pactes, i els nostres sempre estaran amb formacions que estiguin a l'esquerra.
Després de les eleccions del 2011 el pacte amb el PSC semblava fet, i al final no va ser. Com ho recorda?
Va ser un moment d'amargor important, i una obra mestra
de CiU segurament, perquè amb la nota que va fer pública abans de la constitució dels ajuntaments deia claríssimament que donaria suport des
de l'oposició a Marigó sempre que estigués en minoria. CiU, que havia estat molt castigada per nosaltres políticament, va fer els possibles perquè no governéssim, i Marigó s'hi va
avenir.
Com valora el mandat de Josep Marigó?
Com a alcalde d'esquerres ha estat pèssim. No ha tingut en compte temes socials molt importants que han passat i s'ha dedicat gairebé exclusivament a eixugar deute de l'Ajuntament. És clar que s'hi havia de fer front, però no de manera gairebé exclusiva i a expenses dels serveis socials. Per nosaltres ha estat un mandat nefast.
L'alcalde es va queixar en una entrevista que s'havia sentit molt sol, i de falta de suport.
Em sap greu, quan hem estat junts a l'oposició li hem fet fins i tot la feina fosca i bruta, i ens ho va pagar amb una indiferència brutal, no és de rebut que es queixi. Li vaig voler donar un consell per una de les polèmiques que ha tingut i em va rebotre amb un contraatac. Nosaltres hem anat a la nostra, hem estat honrats amb l'electorat i el poble, fidels al nostre programa, i hem presentat més de cent mocions.
Han aconseguit gaires coses des de l'oposició?
Sí, moltes coses. S'han aprovat moltes de les nostres mocions, però també s'ha de dir que moltes també s'han quedat al calaix. El PSC ha tingut la sort que durant dos anys ha tingut el suport de CiU i en els altres dos, del PP. Suposo que ja era el càlcul que havien fet.
Què es plantegen fer si governen?
El primer és posar ordre a casa nostra, arreglar els problemes que hi ha a dins, que els departaments no siguin regnes de taifes i funcionin com una maquinària ben engreixada, els polítics sense els tècnics de la casa no som ningú. La seguretat al poble s'ha convertit en un dels eixos principals, també hem d'aprofundir en la neteja, i sobretot en el turisme, que és el que ens dóna menjar. Hem de fer esforços importants per canviar la cara a la zona turística. Hi ha un altre aspecte important: les persones ho estan passant malament, hi ha molta gent amb dificultats per pagar els rebuts de la llum i l'aigua, i ens hem de convertir en una ciutat lliure de desnonaments.
Es plantegen un rescat de zones blaves?
La zona blava és el punt àlgid del despropòsit d'aquest mandat. Totes les ciutats en tenen però no pot ser que tot el poble sigui zona blava. Amb això tant CiU com socialistes han fet la mateixa política, anar venent recursos per fer diners i anar tapant forats que tenim. Ens ve de l'època de CiU, qui no va posar fre al malbaratament va ser el govern de Trias. El rescat el veiem molt difícil perquè hauríem d'avançar diners que per nosaltres són molt importants en altres àrees com ara en serveis socials, però quan venci la part de zona blava de l'aparcament dels Pins ens comprometem a no tornar-ne a posar i negociar amb Saba sortides que ens permetin anar alliberant carrers.
També hi ha sectors que reclamen una piscina...
Tots els partits hem portat la piscina al programa electoral des que tenim memòria. Ens comprometem a fer-la, la que ens permeti l'economia del municipi.

Experiència en el govern en un mandat

Nascut a Mataró, treballa en una entitat bancària i és el tercer cop que es presenta de cap de llista d'ICV-EUiA. Ha estat al govern
un mandat, del 2003 al 2007, amb un pacte amb el PSC, quan va governar Josep Marigó, que també ocupa ara l'alcaldia de Blanes. El seu grup es compromet a construir la piscina municipal, i rebutja frontalment
el ramal de la C-32 fins a Lloret
de Mar. “No justifica el deteriorament i l'espatllada que farem al nostre entorn”, opina Joan Salmerón.

Joan Sabater

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia