Política

Mas troba “una vergonya democràtica” la petició de l'Estat que cessi Pi-Sunyer

El president de la Generalitat ho explica en una entrevista que emetrà aquesta nit El Punt Avui TV, on repassa amb profunditat l'actualitat política

El president de la Generalitat, Artur Mas, troba “una vergonya democràtica” la petició del darrer Consell de Ministres demanant-li que cessi Carles Viver Pi-Sunyer com a Comissionat per a la Transició Nacional amenaçant sinó amb dur el cas al Tribunal Constitucional. “Estic literalment escandalitzat davant d'aquesta merma democràtica que hi ha en aquests moments a l'Estat espanyol”, sosté el president, que avança que no té cap intenció de cessar Viver Pi-Sunyer.

Artur Mas repassa en una extensa entrevista, de més d'una hora de durada, les seves relacions amb ERC, a qui retreu que li hagi fet perdre al govern algunes votacions al Parlament. “Hi ha un acord que també parla d'estabilitat parlamentària fins a la convocatòria d'eleccions. I amb això tinc una queixa, perquè es perden algunes votacions que no s'haurien de perdre”, afirma el president. Tot i això, explica el president, manté la intenció de convocar les eleccions pel 27 de setembre vinent, tot i que fa un advertiment (“d'aquí al setembre poden passar moltes coses”) i relaciona directament la convocatòria electoral amb l'estabilitat parlamentària i la unitat política necessària.

Mas insisteix que li agradaria una gran llista conjunta, però admet que li ha estat impossible tirar-la endavant. El president repassa igualment la situació amb els socis d'Unió Democràtica, parla de les dificultats del procés sobiranista i es mostra especialment crític amb el ministre Jorge Fernández Díaz: “Un ministre de l'Interior no ha de jugar amb foc, perquè ell és el responsable de tranquil·litzar i no pas d'excitar els ànims i provocar. És reprovable, el que ha fet”, sosté Mas.

En l'entrevista, que va ser enregistrada dilluns al matí però que no ha pogut ser emesa fins aquesta nit pel dol oficial decretat arran dels fets de l'institut Joan Fuster de Barcelona, Mas parla també de la situació del president i l'expresident del Barça i del paper dels empresaris en relació amb el procés.

LES XIFRES

20.45
L'hora
que s'emet l'entrevista del president Mas, aquesta nit a El Punt Avui TV, dins l'espai ‘L'illa de Robinson'.
70
minuts
és la durada de l'entrevista, al llarg de la qual el president analitza la situació política que viu el país.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia