Política

L'alcalde de Lloret no farà cap consulta sobre la C-32 abans de les eleccions

El ple va acordar convocar-la, amb el vot contrari de CiU, però Romà Codina ho deixa en mans del futur govern

La moratòria de les obres, poc probable

L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina (CiU), no té cap intenció de convocar una consulta sobre la
C-32, com ja va avançar ahir en el transcurs del ple. Tot i que es va aprovar una moció (amb el vot en contra de CiU) que insta a convocar-la i a demanar una moratòria de l'inici de les obres, Codina considera que falta molt poc per a les eleccions i que ja li pertocarà al pròxim alcalde. “Hi ha 90 dies per poder-la convocar, i ja vaig dir que jo no ho faria perquè entenia que ja s'havia fet quan es van presentar les al·legacions, i que haurà de ser el proper govern el que ho faci”, va dir Codina. “Crec que les coses es van fer molt ben fetes en el seu moment, respecto l'opinió de tothom i ja veurem què opina la gent, però ja no em toca a mi fer-la”, va concloure.

Moratòria poc probable

Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat van indicar ahir que no veuen probable que es faci una moratòria en l'inici de les obres del ramal de la
C-32 de Blanes a Lloret. Respecte del procés participatiu que es vol fer, van considerar que les eleccions “també poden ser un procés participatiu en aquest sentit”.

El regidor de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica, cap de llista d'ERC-Avancem, i cosignant de la moció, Jordi Orobitg, va recordar que el conseller de Territori, Santi Vila, va afirmar que si els ajuntaments s'oposaven a la C-32 replantejaria el projecte, que en teoria s'hauria de començar a executar al setembre. “Sóc un gran escèptic, no crec que al setembre es puguin començar les obres, encara no han ni expropiat els terrenys; és una jugada electoralista des de Barcelona que els ha sortit malament”, va considerar Orobitg.

Obrir el GR-92

Durant el ple, l'alcalde va informar que en l'última junta de govern es va acordar requerir a la propietat de Can Juncadella (en mans de gent influent del Kazakhstan) que reobri el GR-92, que passa per la propietat. Orobitg va assegurar que, si arriba a l'alcaldia, el primer que farà “és anar a treure la porta de la finca”. “Compliré el que diu l'acord de govern. Quan una administració dóna un acord, és immediatament executiu. La propietat ho ha portat al contenciós. Mentre el jutge no digui res farem el que faci falta”, va dir.

LES FRASES

Ja vaig dir que jo no ho faria perquè entenia que s'havia fet quan es van presentar al·legacions
Romà Codina
alcalde de lloret de mar (CiU)
No crec que al setembre es puguin començar les obres, encara no han ni expropiat
Jordi Orobitg
regidor de turisme (ERC)

Lloret de Mar ja és oficialment una ciutat ‘gay friendly'

Des de dilluns al vespre, Lloret ja és oficialment una ciutat gay friendly, atès que es va aprovar una moció consensuada i presentada pel regidor de Turisme, Jordi Orobitg (ERC), i el regidor no-adscrit Òscar Portela. La moció va prosperar gràcies als vots favorables de tots els partits, amb l'excepció de l'abstenció del PP. L'any 2009, ERC havia portat a ple una moció en aquest sentit, que no va prosperar en aquell moment pels vots contraris de CiU i PP. “A ERC entenem que Lloret és una ciutat oberta al món, on al llarg de l'any conviuen centenars de milers de persones amb orígens, llengües, cultures i maneres de ser i estimar diferents, i és en aquest sentit que volem que tant el col·lectiu LGTB local com el forà trobin en la nostra població un lloc a on ser respectats i amb garanties que la seva opció afectiva serà viscuda sense cap tipus de discriminació”, exposa ERC. La moció recull que el compromís de declarar Lloret gay friendly “no ha d'orbitar entorn dels suposats rèdits econòmics [...], sinó en la integració i normalització de les persones homosexuals, transsexuals i bisexuals com a punt bàsic i fonamental per a la cohesió de la nostra societat”. La moció preveu manifestar l'adhesió a la commemoració que entitats i institucions celebren el 28 de juny com a dia de l'orgull LGTB, i emplaçar aquell dia, preferentment a la façana de l'ajuntament, el penó amb els colors de l'arc de Sant Martí com a gest en reconeixement del col·lectiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia