Política

L'ANC i Òmnium demanen unitat als partits i a la societat civil

Muriel Casals i Carme Forcadells avisen que el procés només funcionarà si hi ha consens

Les entitats sobiranistes subratllen que les municipals han de ser la primera volta del 27-S

Unitat i urnes. Aquest és el missatge que han llançat la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, i la seva homòloga d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, en l'acte de la plataforma unitària Ara és l'hora Tornen les urnes, tornem al carrer, que aquesta nit ha aplegat 16.000 persones al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Les dues dirigents han recordat que el procés només funcionarà si hi ha consens i també han subratllat que les municipals han de ser la primera volta del 27-S: “El 24 de maig iniciarem l'Estat Català”, ha sentenciat Forcadell, enmig dels aplaudiments del públic.

Entre els assistents hi havia centenars d'alcaldables que han ocupat les primeres files. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i els líders parlamentaris d'ERC, Oriol Junqueras, CDC, Josep Rull o la CUP, David Fernàndez, han estat alguns dels presents.

Tot plegat ha estat una nova mobilització de la ciutadania, que ha demostrat un cop més que el procés no s'està desinflant per més que des de Madrid i altres sectors espanyols hi insisteixin cada dia.

Al llarg de la tarda, també s'han celebrat altres actes reivindicatius a fora del Palau Sant Jordi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia