Política

MARC FUERTES

CANDIDAT DE MILLOR A LLORET DE MAR

“ Un altre govern de CiU i ERC seria la destrucció de Lloret”

“Cal que el municipi torni a ser referent en turisme, i no pas en corrupció”

“Volem que Lloret sigui la ciutat més segura de tota la Costa Brava”

“Aquest Ajuntament ha de deixar de ser un govern del no”

TURISME
“Tot, absolutament tot, el turisme és bo. No estem en una posició de poder escollir”
ECONOMIA
“Cal que trobem
els mecanismes perquè qui vingui
a Lloret inverteixi
en la ciutat”
URBANISME
“No pot ser que
els diners s'hagin enfocat en grans infraestructures i no en les persones”
Quins eixos principals
té el seu programa electoral?
En primer lloc, creiem molt important la dinamització econòmica i social del poble. Aquest Ajuntament ha de deixar de ser un govern del no, un adversari de la ciutadania, sinó que s'ha de convertir en un aliat. Darrerament els nostres diners han anat a parar a grans infraestructures on és difícil de controlar on van a parar els diners.
Veig que critica molt l'antic govern.
És que no paren d'haver-hi sospites de corrupció al consistori. Només cal recordar les obres de la zona de Sant Quirze amb el finançament de partits de CiU. També podem parlar del cas Clotilde i GBI Serveis amb el finançament d'ERC i CiU. Cal molta transparència, perquè no pot ser que en un informe de la fiscalia anticorrupció consti que l'Ajuntament de Lloret és una maquinària de corrupció. Cal que Lloret torni a ser referent, però turístic.
Com dinamitzaria l'economia a Lloret?
Doncs donant totes les facilitats possibles als ciutadans. El que no pot ser és que els últims anys hàgim tingut un Ajuntament més preocupat de posar normes i sancions i recaptar diners que no pas de donar facilitats als empresaris i ciutadans. Ara un comerciant que munta un negoci quasi el podríem tractar com un heroi. Cal que trobem els mecanismes perquè la persona que vingui a Lloret inverteixi en la ciutat.
El preocupa la seguretat?
Nosaltres volem que Lloret sigui la ciutat més segura de tota la Costa Brava. El que no pot ser és que els diners s'hagin enfocat en grans infraestructures com la piscina, i no s'hagin invertit en l'ampliació de plantilla de la Policia Local. No pot ser que dotze policies hagin de controlar unes 30.000 persones que corren pel carrer en plena temporada d'estiu. Tampoc em refereixo a posar policia repressiva, sinó que ha de ser de presència, de col·laboració. El que no podem fer tampoc és que al final Lloret s'hagi convertit en un reguitzell de normes, restriccions i sancions per la incompetència de qui ens governa.
Com es pot posar fi a la cantarella que Lloret té un turisme de borratxera?
Creiem que tot, absolutament tot, el turisme és bo. No estem en una posició de poder escollir quin turisme volem. Podem marcar unes directrius, de prioritzar un o l'altre, però amb totes les infraestructures que tenim i amb tota la gent que es guanya la vida en el turisme, no podem posar-nos a triar.
Quines mesures proposeu pel que fa als aspectes socials?
Nosaltres ja fa quatre anys vam fer una sèrie de propostes que ens van titllar de populistes, i que ara molts s'han fet seves. Entre aquestes hi havia posar més de 100 pisos a 200 euros i ajudes a la natalitat amb xecs nadó. L'Ajuntament hauria d'estar al servei de les persones, i aquí a Lloret això no s'ha fet.
Quines expectatives teniu en aquestes eleccions?
Som molt curosos a l'hora de donar xifres. Nosaltres portem un programa engrescador i un equip impressionant. El millor. Totes aquestes persones no els he reunit jo, ho ha fet el govern municipal amb les seves polítiques. Estem motivats perquè l'actual govern ha portat Lloret a un punt catastròfic. Si nosaltres en les passades eleccions vam treure 6 regidors, en aquestes ens agradaria superar aquesta xifra, arribar a l'alcaldia i governar. Estic convençut que quatre anys més de govern de CiU amb ERC portaria a la destrucció total del poble.
Com és l'equip que porta a les eleccions?
És gent molt implicada en el teixit associatiu de la ciutat. Portem des de gent vinculada al gremi de l'oci nocturn, de l'àmbit educatiu, policial i econòmic, passant per gent que ja ha estat regidor, la jutgessa de pau suplent, entre d'altres. En definitiva, hem volgut portar un equip que representi els màxims sectors possibles.

Espiat per Método 3 i amenaçat

Fuertes va néixer el 21 de gener del 1973 a Blanes. L'any 1986 va iniciar els estudis a Lloret i quatre anys més tard ja estava vinculat al món de l'oci musical. Va ser discjòquei durant set anys. Té diferents empreses com agències de viatges, de transport turístic en bus i en minitren i negocis de restauració. Està convençut que, des que va entrar en política, des de la Generalitat l'han intentat fer fora d'on ells tenien el control, l'han espiat tres vegades a través de Método 3 i ha rebut amenaces.

joan sabater

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia