Política

Unanimitat al ple de Blanes per aturar l'incivisme als barris dels Pins i la Plantera

L'Ajuntament admet que no té la capacitat necessària per fer front a les molèsties i als aldarulls a les zones d'oci i demana ajut a la Generalitat

L'Ajuntament de Blanes va aprovar ahir per unanimitat una moció que inclou un seguit de mesures per intentar reconduir els problemes generats pels joves que surten de festa als barris dels Pins i de la Plantera. La proposta inclou demanar als establiments d'oci nocturn que estableixin mesures per minimitzar els efectes de l'incivisme, que l'Ajuntament incrementi els efectius de policia local i més efectius policials a la Generalitat, tant per vetllar per l'ordre públic al voltant de les zones d'oci com per tenir més vigilància a les principals estacions de trens d'origen de les persones que van a Blanes de festa.

El portaveu de CiU, Quim Torrecillas, va destacar, malgrat tot, que es tracta de “mesures de medicina pal·liativa”. “És evident que la convivència d'oci i descans en aquesta zona no és pacífica, anem malament si ho hem de solucionar amb hores extra de la policia”, va dir.

Joan Salmerón (ICV-EUiA) va recordar que els veïns “estan saturats”. “Si no som capaços de reconduir-ho, a l'estiu se'ns ajuntaran amb visitants que vénen de vacances i pot ser un polvorí de difícil control”, va afegir-hi. Per Salmerón, la solució no es basa només a posar més policia (l'alcalde va assegurar que ja s'hi destina més policia els dissabtes), i va apostar pel diàleg amb els establiments d'oci nocturn. “Teniu el nostre suport, ens hi juguem el turisme i la convivència dels nostres veïns i hem d'avançar amb propostes”, va concloure.

L'alcalde, Josep Marigó (PSC), va considerar a més que la col·laboració dels locals d'oci nocturn és irregular, en el sentit que alguns establiments vetllen per minimitzar les molèsties però d'altres “ni s'ho plantegen”.

Les obres s'encareixen

El ple també va aprovar, amb els vots favorables de tots els grups excepte d'ICV-EUiA (que s'hi va abstenir) i la regidora no adscrita Lurdes Fàbrega (que va votar-hi en contra), incrementar el límit de l'import màxim de l'execució de les obres del carrer Colom de 2,5 milions d'euros a 2.956.997,37 euros. L'increment es deu al fet que, segons va explicar l'alcalde, en executar l'obra (que ja s'està acabant) s'ha hagut de fer front, entre altres imprevistos, a requeriments del Departament de Costes de l'Estat, s'han arreglat tubs i canalitzacions que no estaven previstes i s'ha hagut de fer un canvi del sistema d'obertura de rases per protegir l'estructura dels edificis del voltant.

La resta de grups va criticar que no s'hagués fet una previsió millor del que costaria l'obra, fins al punt que el portaveu del PP, Salvador Tordera, va parlar de negligència política o tècnica. Lurdes Fàbrega va denunciar que l'encariment s'havia d'haver portat a ple abans d'executar els canvis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia