Política

Homs denuncia el baix nivell democràtic de l'Estat

Revela que Rajoy, a més del comissionat Pi-Sunyer, vol impugnar la roda de premsa en què es va anunciar

No és la primera vegada que el govern denuncia el “baix nivell democràtic” de l'executiu estatal. I ahir hi va tornar en referir-se al requeriment enviat pels de Mariano Rajoy a la Generalitat, un gest que és el primer pas per recórrer contra la figura del comissionat per a la transició nacional, responsabilitat que desenvolupa Carles Viver Pi-Sunyer, al Tribunal Constitucional.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, en una entrevista a Rac1, va revelar que el govern espanyol pretén impugnar el decret de nomenament de Pi-Sunyer i també la roda de premsa en què es va anunciar. “El govern té un sentit de l'humor negre. És al·lucinant. S'impugna allò que es va dir en una roda de premsa. Des del punt de vista del dret no s'havia vist mai res d'aquestes característiques. Impugnar una roda de premsa és propi d'un altre règim”, va denunciar Homs. I va censurar que s'ataqui la llibertat d'expressió. “Jo pensava que Espanya i l'Estat espanyol era de baix nivell democràtic, però ara veig que això és pròxim a la malaltia”, va etzibar.

Homs va situar el procés català com “una operació de supervivència col·lectiva” atès que el govern espanyol resta autonomia a una Catalunya que “ja no existeix perquè no es pot decidir, per exemple, sobre els horaris comercials, la llengua a l'escola, els serveis socials o bona part de les infraestructures”.

D'altra banda, el conseller va voler girar full pel que fa a la polèmica oberta sobre la data de les eleccions catalanes del 27 de setembre. Homs va assegurar que a la vicesecretaria general estratègica de Convergència ja estan treballant en els comicis al Parlament. “La determinació del 27-S és absoluta i total”, va sentenciar el conseller.

LES FRASES

És la viva demostració no només d'una operació de recentralització sinó d'una molt mala qualitat democràtica
Quedar-nos com estem és anar enrere, en termes econòmics, socials, culturals i lingüístics
Francesc Homs
Conseller de la presidència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia