Política

La fiscalia defensa la seva “imparcialitat” en el 9-N

El fiscal superior de Catalunya també veu normal la disparitat de criteris en la querella contra Mas

El fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, va defensar ahir la “imparcialitat” de la fiscalia en la querella contra Artur Mas, Joana Ortega i Ireneu Rigau i va trobar normal que hi hagués “discrepàncies” sobre aquest assumpte en diferents estaments judicials. De Tejada va fer aquesta reflexió en la comissió sobre el frau fiscal que es fa al Parlament i va negar que hagi actuat algun cop per “pressions polítiques”.

CiU i ERC van ser les dues formacions que van demanar més explicacions sobre els possibles nexes de connexió entre els òrgans judicials i polítics i la seva retroalimentació. Els republicans van recordar que l'antic fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, va dimitir després d'haver considerat legítim el dret a decidir, mentre que els nacionalistes van lamentar que determinades actuacions policials i judicials esclatin en moments poc oportuns. La federació va posar com a exemple el recent cas Innova a Reus. “No s'escull cap operació de forma deliberada. Un jutge no pot estar pendent de si es fan eleccions o no”, va assegurar De Tejada, que, en general, es va mostrar bastant eixut en les respostes. “Poso la mà al foc pels meus companys. No hi ha motivacions polítiques”, va afegir-hi. El fiscal també va afirmar que les relacions amb Interior i els Mossos són molt bones.

D'altra banda, l'expresident de Sony a l'Estat espanyol Pedro Navarrete Sanz va negar també a la comissió d'investigació haver cobrat un milió d'euros com a comissió per la deslocalització de la planta de Viladecavalls el 2010, en el cas de les ITV.

LA FRASE

Els fiscals ens basem en la legalitat i la imparcialitat, però hi pot haver discrepàncies
José María Romero de Tejada
FISCAL SUPERIOR de CATALUNYA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia