Política

Ciutadans vol prohibir l'acte de l'ANC per la Diada

La candidata a Barcelona manté que si són “decisius” posaran totes les traves a la manifestació

Crítiques unànimes a la proposta dels de Rivera

Amb la falsa excusa que els actes de l'ANC generen “divisió” i “només interessen a uns quants”, Ciutadans ha anunciat que, si són decisius a l'Ajuntament de Barcelona, intentaran prohibir la concentració que es farà per la Diada a l'avinguda Meridiana. Una declaració d'intencions que ha aixecat una allau de crítiques de la resta de formacions.

La candidata de C's a la Ciutat Comtal, Carina Majías, va subratllar ahir que la seva formació treballarà per “posar tots els impediments possibles” per tal que l'ANC no pugui omplir la Meridiana i fer una nova demostració de força. “No limitarem el dret a manifestació de ningú. Ara, potser decidirem celebrar una altra cosa més participativa en lloc d'un esdeveniment tendenciós”, va exposar l'alcaldable, que hi va afegir que Barcelona “no ha de ser escenari d'arengues partidistes”.

Les controvertides paraules de Mejías van rebre una ràpida resposta dels partits. El secretari general adjunt de CiU, Lluís Corominas, va denunciar irònicament que és una “novetat que una candidata a un Ajuntament vulgui prohibir el dret a manifestació”, i el cap de llista d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, va lamentar que quan sent “algú que vol prohibir la llibertat d'expressió” li entren “tots els mals”. Per la seva part, el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, va acusar Ciutadans de “voler polaritzar” el debat i va recordar que actualment “vivim en democràcia”, i la portaveu del PSC, Esther Niubó, va considerar un “despropòsit” la proposta.

El PP, conscient que Ciutadans s'està convertint en un dels seus principals enemics electorals, també va aprofitar l'ocasió i va retreure al partit de Rivera que ara vulgui impedir l'acte reivindicatiu de l'ANC a la Meridiana i en el seu moment no presentés cap querella contra la celebració del 9-N.

Arran de la polèmica, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, va fer una piulada en què deia: “Recordeu, no perdem temps ni energies contestant provocacions, l'11-S omplirem la Meridiana i el 27-S votarem i guanyarem.”

LA FRASE

Els actes de l'ANC només interessen a uns quants, generen divisió i són partidistes
Carina Mejías
CANDIDATA CS A BARCELONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia