Política

“Cal garantir el dret d'un alumne a estudiar en castellà encara que la resta de la classe no ho demani”

El director general de Cooperació Territorial del Ministeri d'Educació nega que es vulgui imposar a la resta de grup-classe la demanda d'escolarització en castellà d'una família

Rigau retreu al govern espanyol que vulgui separar els alumnes per raó de llengua, cosa que el model d'immersió evita

El Ministeri assegura que han rebut 662 sol·licituds per estudiar en castellà però la consellera remarca que només en són 60

El director general d'Avaluació i Cooperació Territorial del Ministeri d'Educació, José Ignacio Sánchez, ha assegurat que amb el recurs i les mesures cautelars presentades al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es vol garantir “el dret” de les famílies que vulguin escolaritzar els seus fills en castellà. De fet, Sánchez ha arribat a dir que “cal garantir el dret d'un alumne a estudiar en castellà encara que la resta de la classe no ho demani”. En un cara a cara amb la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a Catalunya Ràdio, Sánchez considera que estudiar en castellà és “un dret” tot i que ha negat que sigui una imposició per a la resta del grup-classe, encara que els altres 24 alumnes del demandant no ho hagin demanat.

Per Rigau això és una imposició i no es té en compte el dret de la resta de la classe a rebre l'escolarització del model d'educació català.

Sánchez ha afirmat que hi ha 362 sol·licituds de famílies que han demanat escolarització en castellà, tot i que no totes tenen el requisit que s'estableix en la Lomce per rebre la subvenció de 6.000 euros. Rigau ha assegurat que la Generalitat només té constància de 60 sol·licituds, que encara s'estan avaluant si compleixen els requeriments establerts en la llei.

Rigau ha reiterat el missatge de tranquil·litat a les famílies que ja va enviar aquest dimecres quan va sortir en roda de premsa, assegurant que amb les al·legacions “demostrarem que no és necessari enviar un burofax” a les famílies dels 1,5 milions d'alumnes catalans.

La consellera d'Educació ha tornat a defensar davant del secretari general del Ministeri espanyol el model d'immersió lingüística que funciona des de fa trenta anys i ha assegurat que Catalunya avança més aviat cap un model plurilingüe, per ampliar les hores d'anglès i la introducció d'un quart idioma. “Confiïn en el sistema i en l'autoritat competent que és la Generalitat i veuran els resultats”, ha instat Rigau a Sánchez.

De fet, Rigau ha recordat que fa uns anys el Ministeri feia un estudi comparatiu del nivell de castellà a totes les comunitats autònomes i l'últim que es va fer, Catalunya tenia un nivell per sobre de la mitjana. D'aquesta manera, Rigau ha respost a les afirmacions de Sánchez, que ha recordat que des del Ministeri no hi ha informació sobre el nivell de castellà. La consellera d'Educació li ha recordat que la Generalitat està oberta en tot moment a presentar els resultats i l'ha instat a tornar a fer la comparació sobre els coneixements en castellà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia