Política

JOSEP MARIA VILA D'ABADA I SERRA (CIU) 10:20 / 16:00

ALCALDE DE VIC REPETICIÓ DE L'ENTREVISTA EMESA PER EL PUNT AVUI TV

“Espero que Unió treballi per la independència”

Vol que la formació en què va estar 26 anys se sumi al projecte català

Consens en la candidatura de CiU a Vic

L'alcalde de Vic sortint, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), vol que Unió Democràtica de Catalunya (UDC), la formació en què va estar des del 1986 fins al 2012, s'uneixi al procés català i aporti la seva experiència i història en aquest projecte. “Espero que Unió sigui un partit que treballi clarament per la independència de Catalunya, que hi vagi a favor i que hi sumi la seva ideologia, la seva gent, la seva trajectòria”, va remarcar ahir Vila d'Abadal en una entrevista amb Eduard Berraondo a El Punt Avui Televisió on va explicar que va marxar del partit per les discrepàncies amb la direcció “en el tema nacional”.

Vila d'Abadal, que fa vuit anys que és alcalde de Vic, també és president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Per aquest alcalde, aquesta associació ha d'existir fins que es creï un estat català independent. Per assolir aquest repte, opina que s'ha de fer “una guerra de resistència”, és a dir, “anar endavant, aguantar i aguantar, fer passos des del poble, i forçar des del poble els partits polítics perquè facin la feina que han de fer i, després, fer-la tots plegats i anar avançant, i si ens entrebanquem tornar-nos a aixecar, tornar a resistir i tornar a demanar”, va subratllar.

També va parlar de la disputa que van tenir Anna Erra, de Convergència Democràtica de Catalunya, i Josep Arimany, d'UDC, per liderar la candidatura de CiU en les eleccions municipals de Vic. “És una candidatura d'Unió Democràtica i, per tant, Unió la reclamava”, va argumentar, i va exposar que Convergència la volia recuperar. “Al final s'entenen ells dos i és un gran exercici de com s'han de fer les coses, que els candidats es posin d'acord i que els partits no ho espatllin”, va destacar Vila d'Abadal. Finalment, la candidatura la liderarà Erra.

D'altra banda, va detallar que a Vic hi ha un 27,5% d'immigrants i va assegurar que és una ciutat cohesionada, que s'ha aconseguit mitjançant el treball dels serveis socials i entitats de la ciutat. “Al principi del nou mandat vaig dir que havíem de parlar d'immigració, de la gent que ha de venir aquí en condicions i per ells mateixos per evitar les màfies, amb situacions arreglades, i hem de controlar aquesta qüestió”, va dir.

També va defensar la gestió dels boscos tant per preservar el medi ambient com per crear llocs de treball. En aquest context, va recordar que el 60% del territori català és forestal.

Vila d'Abadal va exposar que deixa el mandat perquè creu que ha de venir un alcalde renovat, i va defensar l'alternança política. Per això, va afirmar que una constitució catalana hauria de preveure “la limitació de mandats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia