Política

Agredeixen un candidat de la llista de Xavier Trias mentre repartia propaganda electoral de CiU

L'agressor ha causat contusions múltiples al número 36 de la candidatura mentre li retreia que distribuís “merda”

La policia ha identificat l'agressor, li ha pres declaració i ha reconegut els fets

El número 36 de la llista de CiU que encapçala Xavier Trias a l'Ajuntament de Barcelona i també conseller portaveu de Nou Barris, Santi Burrull, ha denunciat davant els Mossos aquest migdia que un home l'ha agredit físicament mentre repartia propaganda electoral de la seva candidatura. Segons fonts properes a Burrull, l'agressor ha estat identificat i ha reconegut els fets a la policia.

Burrull ha hagut de ser atès pels serveis mèdics després de rebre cops de puny i de peu, mentre l'agressor deia que deixés de “repartir aquesta merda” en relació a la publicitat de la candidatura de Trias. Els metges han redactat un part mèdic on detallen que Burrull ha patit “contusions múltiples” a causa de l'agressió.

Segons relaten fonts de CiU, eren dos quarts d'una del migdia quan Santi Burrull ha estat agredit per un home al carrer de Fabra i Puig, mentre repartia propaganda electoral de CiU, en el marc d'una acció electoral al barri de Vilapicina i Torrellobeta. Segons expliquen, l'agressor estava visiblement nerviós, li ha donat dos cops de puny al pit i li ha recriminat que estigues repartint “aquesta merda”, referint-se als díptics electorals de CiU, i li ha exigit que ho deixes de fer.

Burrull ha marxat del lloc en el seu cotxe, i s'ha traslladat uns tres carrers. Les mateixes fonts expliquen que en sortir del cotxe, el mateix home, que l'havia seguit, s'ha abraonat de nou a sobre del candidat i l'ha tornat a agredir amb cops de puny i de peu, fent-lo caure. Burrull assegura que en cap moment ha tornat l'agressió i s'ha limitat a cobrir-se, tot explicant que era conseller municipal i que el denunciaria a la policia.

Des del comerç que estava a l'alçada dels incidents han trucat la policia, que quan ha arribat ha identificat l'agressor i li ha pres declaració, moment en que, segons CiU, l'agressor ha reconegut els fets. Burrull ha estat atès de “contusions múltiples” al Centre de Salut de les Cotxeres Borbó, i posteriorment ha presentat una denuncia per agressions a la comissaria dels Mossos de Nou Barris.

CiU de Barcelona i la candidatura que encapçala Xavier Trias ha volgut “condemnar amb tota la força i contundència aquesta agressió intolerable” i rebutjar “que la violència no sigui cap camí útil per a defensar idea o projecte”. A més, ha reclamat respecte a les persones i els drets que ens emparen per exercir la política i poder explicar la nostra proposta durant la campanya electoral”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia