Política

L'escriptora Liz Castro, la més votada en les eleccions al secretariat de l'ANC

Rosa Alentorn, Agustí Alcoberro i Jordi Sánchez són els altres noms més votats

Els resultats són pràcticament definitius, però no es donaran per tancats fins el 12 de maig

L'escriptora i traductora Liz Castro ha estat la candidata més votada en les votacions per escollir els membres del nou secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Castro ha rebut 5.093 vots. Per tant, Rosa Alentorn, coordinadora de la campanya ‘Signa un vot per la independència' recula una posició respecte els resultats d'ahir i, amb 4.973 vots se situa en segona posició.

I per darrere se situen l'exdirector del Museu d'Història de Catalunya Agustí Alcoberro (4.864 vots), i l'exlíder de la Crida i actual adjunt al Síndic de Greuges, Jordi Sánchez (4.640). Així doncs, la majoria dels membres que han rebut més suports formen part del grup de treball Junts, format per la majoria de dirigents de diversos sectors de la cúpula que continuen al secretariat de l'ANC.

Els resultats definitius es publicaran el 12 de maig, tot i que es preveu que no variï gaire. En aquestes eleccions hi han participat 7.625 socis dels 34.500 que hi podien votar, un 22% del total.

Tot i que Castro sigui la més votada, no significa que sigui la propera presidenta de l'entitat. Això ho hauran de decidir el proper 23 de maig els 75 membres del secretariat (25 representants nacionals i 50 de territorials), que decidiran qui és el proper president, vicepresident, secretari i tresorer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia