Política

L'exalcalde de Lloret Xavier Crespo serà jutjat al juny

El fiscal demana dos anys i mig de presó per a Crespo

L'acusa d'acceptar suborns d'un inversor rus, també processat

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va informar ahir que ha fixat del 3 al 15 de juny per fer el judici del cas Clotilde contra l'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU Xavier Crespo, per haver rebut suposadament suborns d'un inversor rus –l'Audiencia Nacional manté la investigació sobre si aquest inversor blanquejava diners de la màfia russa–, per afavorir-lo en el projecte de convertir la plaça de braus de la ciutat en una gran zona comercial, l'any 2008. El president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, serà el ponent del tribunal, que redactarà la sentència.

El fiscal demana per a Crespo dos anys i mig de presó i disset anys d'inhabilitació política pels delictes de suborn continuat i prevaricació. A la banqueta dels acusats també hi haurà l'exregidor d'Urbanisme Josep Valls, que s'enfronta a dos anys i tres mesos de presó; l'empresari Andrei Borisovich Petrov, que s'enfronta a dos anys de presó, igual que Joan Perarnau, president del club d'hoquei, que va rebre patrocinis del rus, i l'arquitecta Pilar Gimeno, a qui demana dos anys i un mes de presó.

La instructora del TSJC va afirmar, el setembre del 2014, que “hi havia indicis racionals de criminalitat” en el cas. Va detallar que Petrov s'havia estalviat 133.754 euros en bonificacions d'impost d'obres, a més de no pagar l'aval d'1,9 milions. A canvi, Petrov va convidar el llavors alcalde i la seva família a Rússia, el 2008, i li va regalar un rellotge valorat en 2.200 euros pel seu aniversari l'any 2010, a banda dels patrocinis als clubs de futbol i hoquei.

LA DATA

03.06.15
El TSJC iniciarà el judici
del cas Clotilde, de suposat suborn a polítics de Lloret, que podria durar fins al dia 15.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia