Política

Fabra: “L'AVL dirà el que dirà, però nosaltres parlem valencià”

El president de la Generalitat Valenciana adverteix a l'entitat estatutària que la seua missió és regular la llengua, però “no entrar en altres coses”

Recorda que la llei de senyes d'identitat preveu la retirada de subvencions a entitats que aposten per la unitat de la llengua

El candidat del PP a la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha advertit aquest dimarts a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) que la seua missió ha de ser la de regular la llengua “però no entrar en altres coses”. A preguntes dels estudiants durant un acte a la Universitat CEU Cardenal Herrera , Fabra ha dit que la llengua que es parla al territori “és el valencià, perquè ho diu l'Estatut i perquè així ho sentim nosaltres i ningú ens ha de dir que no és valencià el que parlem”. El candidat popular ha afegit: “Acadèmicament diran el que diran però el nostre sentiment és que parlem valencià, amb les seues diferències amb el català”.

Alberto Fabra ha assenyalat que no pot haver un òrgan estatutari que diga el contrari del que diu l'Estatut. En aquest sentit, ha remarcat que l'AVL és un òrgan estatutari que no es pot suprimir ni modificar amb una majoria absoluta sinó que cal una majoria qualificada a les Corts Valencianes. Fabra ha recordat, però, que la llei de senyes d'identitat, recentment aprovada amb els únics vots del PP, preveu la retirada de subvencions a entitats que aposten per la unitat de la llengua. Preguntat per si preveu la retirada de fons a l'AVL, Alberto Fabra ha dit que no ho pot fer perquè es tracta d'un ens estatutari i ha de tindre pressupost però ha advertit que no tindrà diners “per fer altres coses que vagen en contra del que diu l'Estatut, no poden tindre diners per exemple, per fer un acte i defensar que el català és el que es parla a la Comunitat Valenciana” El candidat del PP ha dit que la llei de senyes d'identitat “era necessària davant la confusió que alguns volien crear” i ha reiterat que l'AVL “s'ha de limitar a qüestions acadèmiques però no als sentiments” perquè “ningú pot anar en contra de l'Estatut”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia