Política

Crespo deixa l'escó a les portes del judici

Serà jutjat pel TSJC per prevaricació i suborn encara que no sigui aforat

L'exalcalde de Lloret, el convergent Xavier Crespo, va renunciar ahir al seu escó al Parlament a les portes del judici. L'endemà de la notificació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que el 3 de juny s'iniciarà el judici contra ell i quatre acusats més pel cas Clotilde, Crespo va comparèixer acompanyat del president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, per anunciar que deixa l'escó per “centrar-se en la seva defensa”, tot insistint que és innocent. La fiscalia demana per a ell dos anys i mig de presó i 17 d'inhabilitació pels delictes de suborn i prevaricació, presumptament comesos per afavorir l'empresari rus vinculat a la màfia Andrei Petrov. Encara que perdi l'aforament, Crespo serà jutjat igualment pel TSJC perquè era aforat en el moment de dur-lo a judici.

“Per mi i el meu grup és el millor que puc fer”, va remarcar Crespo. Si no hi hagués renunciat, i d'acord amb el reglament del Parlament, el ple hauria pogut forçar la suspensió dels seus drets i deures per majoria absoluta. Turull va donar valor, però, al fet que Crespo hagi deixat l'escó, i no hagi demanat la suspensió com va intentar sense èxit pel cas Mercuri Dani Fernández, que va plegar després que el ple la rebutgés. La socialcristiana Isabel Muradàs és qui, d'acord amb la llista de CiU per Girona, hauria d'entrar ara a la cambra, tot i que això modificaria l'equilibri de diputats de CDC i d'Unió. Muradàs, a més, és regidora a Girona i directora dels serveis territorials de Governació. La segueix Fermí Santamaria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia