Política

La pitjor escola d'Albiol

El PP de Sant Adrià copia el ‘Limpiando Badalona' però puja el to xenòfob del missatge i apunta sense complexos als immigrants

ICV estudia elevar a fiscalia els cartells que relacionen nouvinguts amb incivisme, drogues i alcohol

Que l'alcalde de Badalona i candidat del PP a la ciutat, Xavier Garcia Albiol, és un model a seguir per a la resta de candidats de la formació és una veritat com un temple. Només cal rastrejar una mica la xarxa per constatar que Albiol crea escola i que molts caps de llista el tenen present en les seves oracions diàries. Li copien els eslògans i el conviden a passejar per un munt de ciutats catalanes com a reclam perquè els ciutadans votin el PP. Li imiten les seves virtuts (com ara el tracte afable amb la gent) i també aquells discursos populistes que freguen la immoralitat. Dins d'aquesta opció, també hi ha qui es passa de frenada i, per si alguns missatges d'Albiol no fossin ja prou polèmics, encara tenen ànims per radicalitzar-lo.

És el cas, per exemple, del PP de Sant Adrià de Besòs. Els populars, amb l'exatleta Jesús García Bragado al capdavant, han exportat el polèmic Limpiando Badalona que Albiol exhibeix a cartells i plafons però, en aquest cas, han aparcat per a millors ocasions l'ambigüitat pròpia d'Albiol. El PP de Sant Adrià no es talla ni un pèl i s'adreça als veïns de Sant Joan Baptista amb preguntes que associen la immigració il·legal amb l'incivisme, la brega, les borratxeres, el consum de drogues, els sorolls que no deixen dormir a les nits...

Jesús García Bragado s'indigna quan es qualifica el cartell de racista. “Ens limitem a denunciar un problema concret que pateixen els veïns de la zona dels pins (propera a l'Alcampo de Sant Adrià), els quals estan suportant un grup d'incívics que els fan la vida impossible, sense que l'alcalde (el socialista Joan Callau) faci res per resoldre el problema”.

De quina nacionalitat són aquests immigrants? “No ho sé, no els conec i no he parlat mai amb ells”, respon Garcia Bragado. I, aleshores, com que sap que són immigrants i no veïns nascuts a Sant Adrià? “Està clar que no són de Sant Adrià”, hi afegeix ben convençut, sense més. El candidat del PP, que en aquest municipi del Barcelonès es disputa vots amb la xenòfoba Plataforma per Catalunya, es mostra convençut que l'executiu adrianenc (PSC i ICV-EUiA) no ha actuat contra aquest grup “perquè no estan ubicats a la plaça de la Vila o davant l'habitatge d'algun membre del govern” i assegura que els cartells no es penjaran fora de la zona que qualifica de “conflictiva”.

L'alcalde de Sant Adrià i candidat del PSC, Joan Callau, no ha volgut valorar el material distribuït pel PP –“cadascú és responsable dels seus actes”, ha dit– però ha estat García Bragado qui ha confessat que dimarts a la nit va rebre la trucada de Callau renyant-lo pels polèmics cartells, molt presents a les xarxes socials. El candidat del PP ho té clar. Ni un pas enrere. “Si veu cap fet delictiu, que el denunciï”, sosté... Qui està estudiant elevar la campanya del PP a la fiscalia és ICV-EUiA. La coalició d'esquerres té claríssim que els cartells “inciten a l'odi i el racisme” però vol evitar fer gaire soroll amb el tema per no amplificar el missatge del PP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia