Política

Per una ciutat amiga dels animals

El seu objectiu són els 30.000 vots, superar el 5% dels vots emesos. Un repte notable si es té en compte que el 2011 es van quedar en uns 4.000. Però tenen esperança perquè, en les europees, van esgarrapar 7.000 vots i van passar per sobre d'UPyD sense recursos de campanya comparables. L'alcaldable, Patrícia Oller, diu que treballen sempre al costat de la gent: quan és temps d'explicar el programa –que va més enllà del seu primer clam antitaurí– i, després, quan segueixen liderant les preocupacions pel respecte als animals. De 27 anys i enginyera de telecomunicacions, és dialogant (“sobiranisme? la gent ha d'opinar de tot, volem consultes anuals”); admet que els costa aliar-se amb altres partits perquè ningú defensa com a “imprescindible” la defensa dels animals. Ella imagina una Barcelona solidària i també amiga dels animals. I què passarà amb els toros amb la nova operació Wert? “És una mesura electoralista del PP. No es farà a Catalunya. La ILP (iniciativa legislativa popular) sobre el tema va ser prou concloent: la tauromàquia és deficitària. S'aguanta gràcies a subvencions europees a la ramaderia.”

Proposen que hi hagi 500 metres dels 4 quilòmetres de platja barcelonina accessibles als gossos acompanyats. Que així com ja entren al metro, també ho puguin fer amb naturalitat al bus o a les botigues. Que, complementant l'esperada gossera de Montcada i Reixac, hi hagi una oficina al centre on es faciliti informació per poder adoptar-los. Que s'eliminin les botigues de venda d'animals. I que es millori en la gestió de recollida d'animals exòtics, que, per cert, haurien de tenir un espai específic a la gossera. També es vol que hi hagi una unitat de la Guàrdia Urbana de respecte als animals que formi les altres. Sobre el zoo, auguren per un santuari d'animals: un espai per acollir fauna autòctona. Per conèixer els tigres i els lleons hi ha alternatives tecnològiques i interactives. Sobre els animals del circ, Oller hi està en contra, tot i que entén que hi pot haver sensibilitats molt diferents, però que, si no es pot garantir una normativa, millor és la protecció. També demanen el comiat de la policia muntada, dels carruatges enmig de les Rambles i de les hípiques.

I més enllà de les bèsties? Entenen que en aquests anys de crisi cal reivindicar una Barcelona responsable. Per això s'han adherit a la ILP sobre habitatge, alhora que demanen que s'ampliïn pressupostos en el vessant social i l'educatiu. I que els avis que entrin a les residències també ho facin amb els seus animals de companyia. L'Ajuntament s'ha de finançar a través de la banca ètica. La transparència és indispensable. Sobre innovació, Barcelona ha de ser motor de centres d'innovació R+D+I (recerca + desenvolupament + investigació). Cal que s'aprovin mètodes alternatius, ètics, a l'ús d'animals per a la recerca. Cal impulsar l'emprenedoria amb un llarg acompanyament i ajudes fiscals. Bona part del sector de la construcció es podria reciclar en rehabilitació energètica: Barcelona ha d'ampliar la captació d'energies renovables.

Patrícia Oller debuta com a cap de llista per Pacma (Partit Animalista Contra el Maltracte Animal) a Barcelona. Vol una ciutat amiga amb els animals, innovadora èticament i solidària.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia