Política

ÀNGEL CANOSA

CANDIDAT D'ERC A BLANES

“El govern del PSC a Blanes ha seguit un camí a la deriva”

El candidat d'ERC de Blanes considera que no s'ha fet prou pels més necessitats del municipi i també proposa rescatar les zones blaves

Nascut a Barcelona el 1969, fa vuit anys que viu a Blanes, poble d'on és originària la seva dona. Té tres fills, és advocat especialitzat en dret penal i té un despatx propi. El 2006 va fer un temps de jutge a Blanes, una etapa que defineix com una experiència “molt bona”
manel lladó
Ha seguit la política municipal aquests últims quatre anys?
Sí.
Quina opinió en té?
M'ha semblat un camí a la deriva... El distanciament entre l'Ajuntament i el poble cada cop és més gran, han estat fent política per a quatre privilegiats i no s'han solucionat els problemes reals del poble.
Qui són els quatre privilegiats?
Les famílies de sempre, els interessos de sempre i aquella manera de fer antiga de recordar el passat i que tenen més poder els compromisos i les penyores dels partits i les persones que no pas les necessitats del municipi. Hi ha gent que ho està passant molt malament i ningú no se'n recorda.
No es donen ja ajuts? Es van implantar els comptadors solidaris...
No n'hi ha prou. A Blanes continua havent-hi desnonaments. La setmana que ve n'hi ha dos o tres més, no s'ha declarat ciutat lliure de desnonaments, i hi ha gent que va a la font a buscar l'aigua. Dir que no s'ha fet res seria mentir i fer electoralisme barat, sí que han fet, però no han fet prou. La part bona és que tenim un poble meravellós que fa moltes coses tot i que no té el suport de l'Ajuntament. I famílies per a les quals el voluntariat fa moltes coses, i s'hauria de potenciar més, tot i que tots desitjaríem que no n'hi hagués.
Tornarien a pactar amb CiU o el PDB si tinguessin representació?
L'únic compromís que volem adquirir és amb les 40.000 persones que viuen a Blanes, no m'he parat a pensar amb qui vull pactar. No tenim cap hipoteca amb ningú i no hem d'anar de bracet amb ningú.
Al marge dels temes socials, què més és prioritari a Blanes?
Rescatar les zones blaves. Es van vendre l'aparcament de Blanes per quadrar un pressupost.
Es poden rescatar les zones blaves, era un contracte de deu anys...
M'agradaria veure el contracte amb Saba i estudiar-lo. Tots els contractes són negociables. I si no és així es pot començar a qüestionar la veracitat de les denúncies, que fan vigilants privats. Si per preservar el benestar del poble hem de vorejar la il·legalitat ho farem.
Quines altres prioritats tenen?
La seguretat: s'hi ha d'insistir. La policia local ha estat oblidada, no se l'ha tingut en compte. En els últims anys ha perdut efectius, no s'ha modernitzat, ha presentat projectes als quals ningú ha fet cas.
Com ara quin?
Van tenir a disposició una unitat canina per trobar drogues, però sembla que ningú no ho ha estudiat. L'estiu passat hi va haver una remuntada de robatoris al centre del poble, i no s'ha actuat. Estan actuant ara al barri dels Pins perquè hi ha eleccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia