Política

Forcades fa un pas endavant per ser candidata al 27-S

La impulsora de Procés Constituent aposta per una llista de confluència amb altres formacions d'esquerres

Teresa Forcades fa el pas endavant. La que és una de les impulsores de Procés Constituent està disposada a ser candidata de cara a les eleccions del 27 de setembre. Ho ha fet saber a través d'una carta, segons informava ahir Vilaweb.

Forcades, que fins ara havia rebutjat capitanejar cap llista per la incompatibilitat de fer política des de la seva condició de religiosa, explica en la missiva que ara hi ha la possibilitat de demanar un permís temporal al seu monestir, el de Sant Benet de Montserrat. “Això implica deixar de ser monja només temporalment. Al cap d'un o dos anys podré tornar al meu monestir”, detalla.

En la carta, Forcades posa en valor l'espai que ocupa Procés Constituent, que “evita l'enfrontament entre el tema social i nacional i és capaç d'oferir un veritable espai de confluència rupturista” i fer-ho “a peu de carrer”. Des d'aquesta òptica aposta per “aprovar la necessitat d'una candidatura de confluència pel 27-S i recomana continuar parlant amb les forces que ho han fet fins ara, la CUP, ICV-EUiA i Podem. Forcades es postularia com a candidata d'una eventual llista conjunta però també en el cas que Procés Constituent es presentés a les eleccions al Parlament en solitari. La monja benedictina creu que al marge dels possibles resultats del 27-S, poden tenir “un paper dirigit exclusivament a estimular els debats que són substancials per al país”. Teresa Forcades assegura que té el suport d'Arcadi Oliveres i de Vicenç Navarro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia