Política

LA CRÒNICA

La cort del ‘rei' Artur

El president de la Generalitat, Artur Mas, va fer ahir una visita ràpida a Santa Coloma de Farners. L'acte es va fer a la plaça Farners, i va tenir una puntualitat suïssa: s'havia de començar a les set, però a les set en punt ja anaven pel tercer paràgraf del discurs. En un escenari sota les voltes de la plaça, l'alcalde, Antoni Solà, va fer les presentacions, acompanyat del nou candidat de CiU a l'alcaldia, Carles Roca, al qual Mas venia a donar el seu suport. L'alcalde de Santa Coloma va agrair al president de la Generalitat “tot el que està fent pel país” i va cloure la seva intervenció amb un lema: “Tenim país, tenim president i tenim futur”, va dir. Respecte de Carles Roca, el seu successor, no va escatimar elogis i el va definir com una persona treballadora i un home molt preparat.

El president de la Generalitat no es va allargar gaire. Va recordar que lluitar perquè hi hagi millors condicions per treballar i per poder ajudar les persones més ferides per la crisi també és feina dels ajuntaments. “Se senten discursos de gent que ho vol repartir tot abans de crear res, però no funciona així, la cosa. Si es vol un just repartiment de la riquesa, abans s'ha de crear riquesa”, va exposar. Dirigint-se a l'alcalde, va manifestar la seva “enveja” perquè tenen un Ajuntament sanejat. “No puc dir el mateix de la Generalitat. Hem fet esforços increïbles, però penseu que estem atenent la mateixa gent, amb més necessitats i un 20%menys de pressupost”, va reflexionar. Malgrat les dificultats, va considerar que Catalunya s'està modernitzant.

Després dels discursos, va començar de veritat l'actuació. Mas va repartir petons, abraçades, autògrafs, es va fer fotos i es va deixar estimar, escoltant els veïns i rient i fent gala d'una bona dosi de simpatia. Fent un càlcul ràpid, el president va avançar a un ritme de 10 fotos i 6 petons per metre quadrat, mentre es preparava per anar a la següent destinació, Lloret de Mar, on va donar suport a Jaume Dulsat.

Entre el públic infantil, algú el va confondre amb el personatge de Polònia. Una nena de sis anys assegurava que l'havia sentit a la televisió dient “una paraulota”. “Segur que era jo?”, deia Artur Mas. “Sí, sortia a la tele i era de veritat, m'ho va dir la meva mare”, contestava la nena. Un altre home es va abraçar emocionat a Mas i li va agrair que després de sis anys li haguessin pagat una subvenció. Carles Roca va voler aclarir posteriorment que es tractava d'una subvenció que li havien concedit en època del tripartit, i que l'home havia jurat que quan la hi abonessin abraçaria el president que hi hagués. També es va apropar a la plaça Farners el cap de llista d'ERC, Joan Martí, que es va presentar a Mas com “la competència” de Roca. “Ens colleu molt”, va dir-li Mas sense perdre el somriure.

El president també va tenir temps per repartir testos de flors amb la foto del candidat de CiU a l'alcaldia de Santa Coloma. A la carnisseria del costat de la plaça, la mestressa encara no s'ho acabava de creure. No tenia ni idea que Mas seria a la plaça i va veure entrar tota la comitiva a la carnisseria amb els testos per demanar-li el vot. De fet, es van acabar posant fins i tot rere el taulell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.