Política

Mas diu a Lloret que el país necessita ajuntaments forts

El president insta la ciutadania a “no callar” i a triar alcaldes sobiranistes per fer front a un Estat “sense miraments”

Preveu que el país podrà generar llocs de treball “d'aquí a tres o quatre anys”

El president de la Generalitat, Artur Mas, va dir ahir al vespre a Lloret de Mar que el procés necessita ajuntaments al costat que remin en la mateixa direcció. En un acte de suport al candidat de la federació, Jaume Dulsat, Mas va destacar el paper dels alcaldes en el futur a curt termini de Catalunya.

Mas va respondre preguntes de Dulsat en un col·loqui inicial i més tard va fer una intervenció d'uns vint minuts. Va parlar de les municipals com una possibilitat de “plantar cara” i d'actuar “amb sentit de país”. Segons el president del govern, “per l'Estat espanyol, si treballem, paguem i callem, tot va bé, però ara treballarem, pagarem, però no estem disposats a callar”.

El president de CiU va admetre que l'Estat té armes de tot tipus en el conflicte amb el govern català. “A nosaltres, de força, no ens en sobra, i en canvi l'Estat exerceix el poder sense miraments i sense fre.”

“A plena llum”

El president de la Generalitat va elogiar la feina dels ajuntaments de Lloret per millorar la vila com a destinació turística i va parlar de la incipient recuperació econòmica del país. Va dir que l'economia comença “a veure la llum”, però que no “estarà instal·lada a plena llum fins d'aquí a tres o quatre anys”. Segons Mas, Catalunya tindrà aquest any un 3% de creixement i podrà crear llocs de treball a partir del 2018.

Mas va donar suport al candidat convergent a l'alcaldia de Lloret, l'esmentat Dulsat. L'alcaldable de CiU va criticar un dels seus contrincants, Marc Fuertes (Millor), de qui va dir sense esmentar-lo explícitament: “Ha superat els límits de la moralitat i de l'ètica […].” A la tarda, Mas va ser a Santa Coloma de Farners i a Sant Feliu de Guíxols.

LA FRASE

Segons l'Estat espanyol, tot va bé si treballem, paguem i callem. Però ara ja no callarem
Artur Mas
PRESIDENT DE LA GENERALITAT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia