Política

JOAQUIM TORRECILLAS

CANDIDAT DE CIU A BLANES

“Em veig amb moltes ganes de ser alcalde”

Creu que de les nou llistes que hi ha n'hi ha poques amb solvència per governar Blanes

Aposta per potenciar els jardins botànics i per portar estudis universitaris a la ciutat

MALA GESTIÓ
“En quatre anys el PSC ha tingut tres càrrecs de confiança diferents a l'àrea de Turisme”
ZONES BLAVES
“Va ser l'últim esforç que va haver de fer el poble per sortir de la crisi econòmica”
EQUIPAMENTS
“Cada euro és important, les grans inversions s'han de fer amb un ampli consens”
Es veu d'alcalde?
Sí, si no, no em presentaria. Em veig amb moltes ganes de ser alcalde de Blanes, i tant que sí.
Amb nou llistes, quins escenaris creu que s'obren a partir del dia 24?
Hi ha moltes llistes amb diferents maneres de pensar, però està clar que llistes amb solvència i experiència per governar un municipi com Blanes, de 40.000 habitants, n'hi ha poques. I és absolutament necessari governar el poble amb un mínim d'experiència en la gestió pública, perquè si no podem tornar a perdre quatre anys.
Creu que han estat quatre anys perduts, els de govern socialista?
Si tenim en compte que el 78% de la població de Blanes es dedica a l'hostaleria, la restauració i al comerç i serveis, al turisme, en general, i que hi ha hagut tres càrrecs de confiança de turisme i cap no ha sigut capaç de liderar l'àrea de Turisme i Promoció Econòmica, sí que s'han perdut. I, de fet, la mala gestió en turisme l'ha reconegut també el PSC. Es va dissoldre el Patronat de Turisme i fins a la creació del Consell del Turisme van deixar passar dos anys, malgrat les reiterades peticions perquè es constituís el consell.
Les zones blaves han estat decisives en el turisme?
No. Entenem que Blanes té prou recursos d'aparcament perquè es pugui aparcar amb comoditat sense pagar gaire. Tenim 1.000 places d'aparcament a 3 euros mig dia i a 6 euros tot el dia darrere l'antic poliesportiu de juny a setembre. La resta de l'any és gratuït. Però a més, CiU va proposar fer 300 places d'aparcament gratuït a l'antic camp de futbol però el PSC, ICV-EUiA i PP hi van votar en contra. Nosaltres plantegem també que hi hagi una bona senyalització amb panells intel·ligents que indiquin quins aparcaments i quantes places hi ha lliures i a quin preu.
L'aprovació del conveni per a les zones blaves ha estat unànimement criticada, però va tenir el suport de CiU...
Quedar-se només amb la crítica a les zones blaves no fa bé al poble. En un moment de tensió de tresoreria i davant la impossibilitat de demanar crèdit bancari, es va buscar aquest finançament amb les zones blaves. Si és per una tensió de tresoreria a curt termini, no podem deixar el poble bloquejat, però en la mesura del possible s'ha de reestructurar.
Les zones blaves, doncs, eren un mal necessari?
Va ser l'últim esforç que va haver de fer el poble per sortir de la crisi econòmica que ha viscut durant set anys.
El PSC manté que la seva gestió ha permès reduir molt l'endeutament...
La situació econòmica permet planejar el Blanes del futur amb perspectiva, sempre que tinguem clar que cada euro és important i que les grans inversions s'han de fer amb un ampli consens, no només polític sinó amb tots els agents implicats, tant si parlem de la piscina com de l'alberg juvenil o l'hotel d'entitats culturals.
Ara almenys tres llistes porten al programa la piscina. Tornem a les grans obres?
Entenem que s'ha d'obrir el debat sobre el model de piscina que necessita el poble, com s'ha de finançar, qui l'ha de pagar i qui l'ha de gestionar. El debat és necessari abans d'endegar el projecte. Però és veritat que tant veïns com associacions de pares i mares com la gent gran la demanen. La nostra feina és escoltar la gent, i la piscina és una petició reiterada.
Com pensen posar Blanes de moda?
Amb tres eixos fonamentals: valorar el medi ambient, i en aquest sentit volem potenciar els jardins botànics i recuperar el camí de ronda. També hem de fer un pla d'usos i modernitzar i reivindicar de manera molt ferma que hi ha d'haver sorra a les platges. El segon eix seria potenciar les infraestructures que ja tenim i les entitats, i el tercer, projectar el futur amb formació i generant feina. Blanes ha de tenir estudis universitaris de seguida.

Ningú no demana la lluna

Torrecillas és advocat laboralista i té un despatx a Blanes. Va ser director general del Girona FC, i actualment encara s'encarrega d'alguns temes jurídics del club. Nascut a Blanes el 1970, està casat i té una filla de 6 anys. Està obert a pactar amb qualsevol, diu, que estigui d'acord a posar “Blanes de moda” i que estigui en línia amb el seu programa. Està content de la campanya electoral, i explica que la majoria de la gent exposa els problemes reals que té tocant de peus a terra. “Ningú no demana la lluna”, diu.

Manel lladó

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia