Política

ICV-EUiA vol recuperar TV Blanes i crear un butlletí municipal

ICV-EUiA-Pirates vol renovar a fons els mitjans de comunicació públics i recuperar TV Blanes, segons va avançar ahir. La coalició considera que la informació és un dret, i fer arribar aquesta informació al poble, una obligació de l'administració. “Des que l'actual equip de govern va tacar TV Blanes, els blanencs i blanenques han quedat orfes d'informació”, considera l'alcaldable, Joan Salmerón, que hi va afegir que l'alcalde, Josep Marigó, i el PSC “van passar d'estar al nostre costat darrere d'una pancarta per salvar TV Blanes, abans de les eleccions del 2011, a tancar-la ells mateixos quan van arribar a l'alcaldia”. Tot i així, la coalició reconeix que és molt complicat aconseguir una llicència de TDT després d'haver perdut l'oportunitat en el seu moment, i per tant aposta per començar amb una TV via internet com a solució provisional.

Ni desempaquetat

“Van gastar 300.000 euros del pla Zapatero en equipaments tècnics per fer una TV de qualitat, i pràcticament ni s'ha desempaquetat. Tenim els mitjans, és qüestió de voluntat política”, va recordar Salmerón. Una peça important d'aquest puzle per renovar els mitjans públics serà l'aprovació d'un reglament d'ús que garanteixi la seva pluralitat, ja que segons la coalició aquests darrers anys han estat una eina de propaganda de l'equip de govern. Altres mesures del programa de la coalició per fer aquest canvi són renovar la programació de Ràdio Blanes dotant-la de continguts de servei públic i obrint espais a la ciutadania, o la creació d'un butlletí d'informació municipal fet per l'Ajuntament que serveixi per informar la població i com a agenda cultural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia