Política

IMMA COLOM

ALCALDABLE DE CIU A TOSSA DE MAR

“Cal fer un cop de timó i reorientar l'oferta turística”

Es compromet a atraure turisme de qualitat potenciant el patrimoni cultural

Vol posar fi a l'ofec econòmic dels veïns

Va néixer fa 56 anys a Cantonigròs (Osona) i en fa 29 que viu a Tossa. És llicenciada en medicina i exerceix de metgessa al CAP de Tossa. Va ser regidora de Sanitat i Medi Ambient del 2000 al 2003. El 2007 es va presentar per primer cop com a cap de llista i va aconseguir majoria absoluta.
quim puig

És el tercer cop que es presenta com a candidata a l'alcaldia i assegura que és l'última vegada que ho fa. El 2011, tot i ser l'opció més votada, es va quedar a l'oposició arran d'un pacte per governar entre Tossa Unida (TU) i el PSC.

Com afronta aquesta seva tercera cursa electoral?
Amb moltes ganes, il·lusió, ambició i un alt grau de responsabilitat.
Quina visió té de la Tossa actual?
Estic molt preocupada per la davallada que ha fet el municipi turísticament en aquests quatre anys. Cal un cop de timó i una reorientació de l'oferta i la demanda turístiques. Hem de tornar a atraure el turista d'un poder adquisitiu alt. I, si governem, una de les primeres mesures que aplicarem serà la prohibició de la disbauxa dels comiats de solters a la via pública, que són d'autèntica vergonya!
Quines mesures implementaria per atraure el turisme de qualitat?
Es tracta de potenciar el patrimoni que Tossa té en els àmbits cultural, paisatgístic, gastronòmic i esportiu. Cal rellançar la marca de “Tossa, paradís blau” i remuntar la mala imatge. I, per exemple, voldríem posar en marxa una oferta medieval de forma conjunta amb altres municipis, com ara Girona i Besalú.
Com valora la gestió de l'equip de govern?
Ha estat l'Ajuntament del conformisme i de l'ofec a les classes mitjana i empresarial amb un increment desmesurat i abusiu de l'impost de béns immobles (IBI), d'un 69%. Per tant, una de les nostres prioritats serà la rebaixa de l'IBI per intentar millorar el benestar dels veïns. L'equip de govern es vanta d'haver aconseguit superàvit, però aquest no hauria de ser un objectiu prioritari. No es tracta únicament de fer grans inversions, sinó de pensar com crear riquesa i millorar les polítiques socials. Així, una de les propostes del nostre programa és que els veïns puguin escollir directament un 10% de la partida d'inversions. I també volem crear un consell escolar municipal, perquè mestres i famílies vagin a l'una en matèria educativa.
Va quedar frustrada per no haver aconseguit l'alcaldia l'any 2011?
Els veïns encara ara no entenen per què no governo, però no em sento pas frustrada ni res d'això. És únicament que estic molt descontenta amb la forma de fer de l'equip de govern.
De tota manera, ja ha anunciat que aquest és l'últim cop que es presenta com a alcaldable. És per desgast?
No. És perquè crec que s'ha de donar pas a la joventut. La gent jove s'ha d'implicar i ha de saber què significa estar a l'Ajuntament. És per això que hi ha hagut una renovació a la candidatura amb la incorporació de gent jove.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia