Política

ERC insta els sobiranistes a governar junts pel procés

La secretària general dels republicans es compromet a ampliar la unitat cap a ICV, la CUP i UDC

Recorda als sobiranistes que cal enfortir el procés i governar junts per assolir la independència

Com si es reservés per al final de la campanya la crida al vot en clau nacional, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, va demanar ahir des de Girona unitat d'acció a totes les forces sobiranistes a partir de dilluns per enfortir el procés liderat pel govern català i pel Parlament amb l'objectiu posat en les eleccions catalanes del 27-S. Rovira avisa que no hi ha altre camí cap a la independència que la unitat d'acció i, per això, s'ha “d'estar disposats a governar junts”.

En l'acte de campanya de la llista que a Girona integra a ERC els exsocialistes de MES, Rovira va deixar clar que “tenim la voluntat de sumar per enfortir el procés, i tenim la vocació de governar per fer la independència”. La número dos dels republicans recorda que hi ha un acord entre CiU, ERC, AMI, ANC i Òmnium per celebrar eleccions el 27-S i es compromet a fer tots els esforços necessaris per “ampliar la unitat d'acció cap a ICV, la CUP i UDC”.

Però l'objectiu no s'aconseguirà si les forces favorables al dret a decidir no estan disposades a governar juntes. En aquest sentit, Rovira reivindica el paper que ha jugat ERC aquests darrers tres anys garantint l'estabilitat parlamentària perquè el govern de CiU pogués tirar endavant el procés: “Hem fet de tot i més per donar estabilitat parlamentària i per tirar endavant el procés. Som i serem la locomotora del procés.” Rovira va demanar el vot per ERC perquè la considera l'opció útil per arribar a consensos amb tothom i per garantir “grans majories que facin realitat el somni d'un país”.

L'alcaldable republicana de Girona, Maria Mercè Roca, va prometre que si ERC governa a la ciutat “el procés avançarà amb força. En el moment més important nosaltres estarem davant”. L'eurodiputat Josep Maria Terricabras va reivindicar ERC com “l'esquerra alternativa que volem canviar la ciutat i volem canviar el país”.

Junqueras s'explica

Tot i no fer una crida explícita a desobeir l'ordre de la Junta Electoral de retirar les estelades dels edificis públics i col·legis electorals, ahir, el president d'ERC, Oriol Junqueras, va instar els ajuntaments que la tenen penjada a mantenir-la: “Si hi ha un acord de ple que diu que hi ha d'haver l'estelada, s'ha de preservar la voluntat democràtica dels ciutadans i ser conseqüents.”

Si no hi és a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts que ell presideix, és perquè ERC és minoritària al ple, amb només 6 dels 21 regidors. “Abans d'independentistes som democràtics i no prendrem una decisió en contra de la majoria democràtica d'un consistori”, concloïa Junqueras en una entrevista a RAC-1.

El líder d'ERC explica que no han portat l'afer al ple perquè la votació per posar l'estelada al balcó es perdria i l'opció acordada ha estat penjar la bandera catalana, “la bandera del país”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia