Política

Duran i Nadal esgoten la campanya al Baix Empordà

El líder d'Unió dóna suport a Giraut a Platja d'Aro i l'exalcalde gironí, a llistes de MES i Avancem a Sant Feliu i Calonge

CiU i TSF clouen el seu duel guixolenc

Altres grups opten per sopars amb la militància

La majoria de candidatures als 36 consistoris del Baix Empordà van esprémer les darreres hores de campanya per mirar d'esgarrapar vots d'indecisos. En alguns municipis van fer actes fins a la mitjanit.

PALAFRUGELL

CiU, ERC i els socialistes van fer-se notar, cadascú a la seva manera, en el darrer dia de campanya. El candidat de CiU va fer un porta a porta amb el diputat Pere Macias pel carrer Rajolers i adjacents. ERC i el PSC, que demanava el vot per “l'estabilitat”, van centrar els esforços al Camp d'en Prats. També hi va haver sopars amb voluntaris.

SANT FELIU

A Sant Feliu, els partits van apostar pels actes al carrer. CiU, a la plaça Drets Humans, va defensar la reelecció de Joan Alfons Albó; alhora, a pocs metres, a la plaça Salvador Espriu, el cap de llista de TSF, Carles Motas, es reivindicava com a alternativa. Pere Albó (MES) va rebre suports externs de Joaquim Nadal i Montserrat Tura en un míting a la plaça del Mercat, on l'exconseller va defensar l'aliança del PSC amb CiU el 2011, com a força aleshores més votada, i va augurar que pactes similars ara es repetiran en municipis com ara Barcelona. Mentrestant, ERC insistia a denunciar que el pacte local per l'ocupació és un “plagi” del de Terrassa, i amb “les mateixes faltes d'ortografia”.

PLATJA D'ARO

El candidat de CiU, Joan Giraut, també va rebre la visita del líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, en un dinar amb empresaris previ al tancament de campanya, al vespre a s'Agaró. El PSC de Maurici Jiménez va reunir els seus militants en un míting amb sopar al centre cívic Vicenç Bou.

PALAMÓS

Els dos caps de llista de les forces més votades a Palamós el 2011, en canvi, no van convocar cap gran acte. El PSC es va centrar en el porta a porta i la divulgació de l'obra de govern. I CiU, al final de la darrera jornada, va aplegar militants i simpatitzants per sopar i fer balanç. Junts per Palamós va fer una cercavila del Pla des Pla a la plaça Sant Pere. I l'Entesa va cloure la campanya amb un sopar a la plaça Major de Sant Joan.

LA BISBAL

Al cap de comarca, tots els partits menys la CUP i el PP van aparèixer al mercat, l'acumulació de gent més important de la setmana a la vila. La tramuntana els va impedir posar les veles, que van haver d'endreçar. ERC, el PSC, CiU i Compromís van tornar al lloc que ja havien ocupat la setmana passada. ICV va decidir apropar-se més a la zona del Castell. Sopars i actes de cloenda van tancar relaxadament els quinze dies.

TORROELLA

A banda de la tensió que va generar l'ordre de la junta electoral de fer treure l'estelada de l'ajuntament, els diferents partits van fer el darrer esforç per atreure vots. UPM va cloure la campanya amb un acte a Can Quintana i, a l'Estartit, ERC i LEST van fer diversos actes per tancar quinze dies intensos.

CALONGE

Jordi Soler (CiU) va cloure la campanya dijous a Sant Antoni i ha centrat la recta final en el projecte de centre d'interpretació de l'enoturisme. Pel PSC, Arturo Prades ha presentat vint compromisos per als cent primers dies de mandat, com ara les oficines d'habitatge i promoció econòmica. I Elisenda Pérez, d'Avancem, va tancar els actes amb una botifarrada també amb Nadal i Tura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.