Política

Barcelona podria recuperar-se de l'alta abstenció de l'any 2007

El frec a frec entre Trias i Colau podria incentivar el vot

La ciutat té un dels rècords de menys participació

El nombre d'abstencions i de vots en blanc i nuls va superar l'índex de participació en les eleccions municipals a Barcelona de fa vuit anys. Va ser un cop fort per a tots els candidats, que no es veien amb cor de celebrar cap victòria després d'aquell mínim històric. En aquells comicis, el PSC va assolir les quotes de poder més grans en unes municipals, però tothom mirava amb preocupació uns percentatges que no arribaven ni a la meitat de l'electorat. Els dirigents polítics es van apressar a parlar de desafecció, de crisi política i de falta de confiança per part de la ciutadania, però després del primer dia de denúncia, cap altre fet va motivar un canvi.

La participació es va refer el 2011, quan la “batalla de Barcelona” estava més animada que mai i tot anava vent en popa per al convergent Xavier Trias, que finalment va obtenir l'alcaldia. Tot i així, l'índex de participació no va ser prou alt i sols es va assolir un 52,9%.

La incertesa que plana actualment sobre les municipals, en què Trias es disputa l'alcaldia amb la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, podria fer que l'índex de participació es disparés, tot i que tampoc arribarà a superar el 67,4% del 1983, el primer cop que es va decidir celebrar unes eleccions en diumenge.

LA DATA

08.05.83
Primeres municipals
convocades en diumenge per estalviar costos laborals. Hi va votar un reeixit 67% de la població.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia