Política

CiU guanya però caldran pactes a Lloret de Mar

Vuit de les deu forces que es presentaven a les eleccions tindran representació, en un consistori molt atomitzat

Si fins ara hi havia sis forces amb representació a l'Ajuntament de Lloret, ara n'hi haurà vuit. La força més votada és CiU, i malgrat que perd un regidor, tot indica que Jaume Dulsat serà l'alcalde, tot i que caldran molts pactes.

Les deu candidatures que es presentaven, una xifra històrica, han fet que el vot es fragmenti de tal manera que ningú no ha obtingut els resultats que buscava, amb l'excepció potser de Ciutadans, que entra a l'Ajuntament amb dos regidors, i En Lloret sí, se puede, que tindrà un regidor. Dels grups que tenien representació al consistori, només ERC-Avancem i ICV-EUiA han aconseguit incrementar els vots i han passat d'un a dos regidors en tots dos casos. La resta, han vist mermada la seva representació i per governar caldrà pactes, tot i que en l'anterior mandat CiU i ERC van governar en minoria.

L'equip de Jaume Dulsat no ha aconseguit remuntar els regidors que va perdre CiU en les eleccions anteriors, però es manté com a força més votada amb sis regidors, un menys que el 2011. El MILLOR continuarà sent la segona força, tot i que perd dos regidors i s'haurà de conformar amb 4. El PSC manté el tipus i perd només un regidor i es queda amb tres, però continua acumulant rècords negatius de representació; per la seva banda, ERC-Avancem i ICV-EUiA aconsegueixen tots dos un regidor més a l'Ajuntament. El PP perd un dels dos regidors que tenia en favor de Ciutadans, que entra a l'Ajuntament amb dos regidors, mentre que En Lloret Sí, Se Puede, vinculada a Podem, aconsegueix entrar amb un regidor. Ni la CUP ni Lloret Unida, que va crear l'atleta Josep Lluís Blanco, entren.

LES REACCIONS

Hem aguantat el cop, tenint en compte que han entrat vuit forces. Som els més votats per quart cop
Jaume Dulsat
Cap de llista CiU
Amb tants partits s'ha fragmentat molt el vot, serà plenament ingovernable. Vénen 15 dies de pactes
Marc Fuertes
cap de llista del millor
En principi no és mal resultat, en volíem com a mínim quatre però estem satisfets de la feina feta
Antonio Lorente
Cap de llista PSC
Aspiràvem a més però estem satisfets. Han baixat tots i els únics que pugem som nosaltres i ICV-EUiA.
Jordi Orobitg
CAP DE llista ERC-AVANCEM
S'ha castigat l'oposició obscena del MILLOR i del PP i s'ha premiat les propostes que hem fet
F. Xavier Rodríguez Pacios
Cap de llista ICV-EUiA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia