Política

Bosch avisa BComú que “tot serà més fàcil” si esdevé un actor per empènyer el procés independentista

ERC recorda que l'ètica política, la justícia social i la capital d'estat són els tres eixos irrenunciables per arribar a un acord

El líder republicà a la capital catalana, Alfred Bosch, ha avisat BComú, la formació vencedora del 24-M a la ciutat, que “en la mesura que accepti ser un actor per empènyer el procés nacional cap a la independència tot serà més fàcil”. A més, ha recordat que la capitalitat, l'ètica política i la justícia social són els tres eixos “irrenunciables” que marcaran les relacions amb qualsevol formació.

El candidat d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, i l'alcaldable de BComú, Ada Colau, s'han emplaçat a parlar en els propers dies de possibles enteses a la ciutat, tot i que el republicà ha avisat que per teixir aquests pactes les altres formacions municipals hauran de respectar els seus “eixos bàsics”: igualtat, honradesa i capital d'estat.

Per Bosch, el partit liderat per Colau ha de demostrar que té voluntat d'”empènyer” el procés cap a la independència. La cap de files BComú va reiterar al llarg de la campanya que l'adhesió a l'AMI per part del consistori barceloní s'havia de sotmetre a consulta popular. El republicà, però, ha refermat el seu compromís de plantejar la qüestió directament al primer ple de la legislatura.

A més, l'alcaldable d'Esquerra ha destacat que els regidors contraris a la independència han caigut dels 20 als 12 a Barcelona. “Si aquest no és un resultat favorable al procés... què és? És una resultat molt positiu, nítid i clar”, ha dit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia