Política

CiU i Anglès 2015 treballen per pactar i fer fora Espinet

Els caps de llista de la federació i de la formació independentista volen sumar esforços per formar un nou govern

L'actual alcalde reconeix que té moltes possibilitats d'anar a l'oposició

La candidatura de CiU d'Anglès i la formació Anglès 2015 sumarien prou regidors per formar govern a Anglès i desbancar l'actual alcalde, Pere Espinet, de Per Anglès Units (PAU). De fet, les dues formacions expressen que hi ha sintonia i Espinet, tot i estar satisfet del resultat, veu a venir la possibilitat que hagi de passar a l'oposició.

“Tenim prou clar que volem pactar”, diu Astrid Desset, cap de llista de CiU, en veure fàcil la possibilitat d'arribar a un acord amb Anglès 2015. “Nosaltres tenim ganes d'entrar al govern i ells també”, diu per la seva banda Josep Casadellà, candidat d'Anglès 2015. La confirmació que les negociacions entre uns i altres estan assegurades. En relació amb aquesta possibilitat, Espinet és contundent: “Han fet una campanya per fer-nos fora, però estem contents de veure el gruix de gent que confia en nosaltres.”

En aquestes darreres eleccions municipals la llista més votada va ser PAU, que va obtenir cinc regidors (799 vots, 34,37%), al davant de CiU i Anglès 2015. Els convergents, amb una llista renovada, van aconseguir quatre regidors (613 vots, 26,37%) i van doblar els resultats de les últimes eleccions. Anglès 2015 va quedar com a tercera força amb tres regidors i a 21 vots d'obtenir el quart (593 vots, 25,51%). Ambdós partits han manifestat les ganes que tenen d'entrar al govern i canviar les maneres de fer política de PAU.

La CUP entra

La sorpresa va venir de la CUP, que va aconseguir un regidor (286 vots, 12,30%) i que li permetrà estrenar-se al consistori. I podria arribar a tenir possibilitats d'entrar al govern ja que CiU i Anglès 2015 no descarten aquesta possibilitat.

En el darrer mandat, PAU va governar amb majoria absoluta. “En el pitjor moment”, comenta l'alcalde. Segons ell, les polítiques d'austeritat els haurien afectat. Ho veuen de manera diferent la resta de formacions. Tant per Anglès 2015 com per CiU els resultats d'aquests comicis respondrien a les ganes del poble de posar fi a la manera de fer política de PAU.

LES FRASES

Tenim prou clar que la nostra intenció és pactar amb el grup d'Anglès 2015
Astrid Desset
Cap de llista de CIu
La resta de partits han fet campanya per fer-nos fora de l'Ajuntament
Pere Espinet
CAP DE LLISTA D'ANGLÈS 2015
Nosaltres tenim ganes d'entrar al govern d'Anglès i CiU també
Josep Casadellà
cap de llista d'anglès 2015
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia