Política

JAUME DULSAT I RODRÍGUEZ

CANDIDAT DE CIU A LLORET DE MAR

“Al principi va ser un cop, ara estic content”

“D'aquest grup, no en parlo, ni tan sols malament. Han pagat la campanya en negatiu”

“Hem perdut alguns vots per haver-hi donat suport, però respectaré la moció aprovada”

A diferència de Blanes, a Lloret tot fa pensar que Jaume Dulsat (Lloret, 1980) serà l'alcalde. D'aquesta manera, després de Xavier Crespo i Romà Codina, CiU hi conservarà l'alcaldia. Dulsat no vol ni esmentar el Millor, la segona força més votada, i es considera “flexible i bon negociador” per buscar acords.

CiU ha estat la llista més votada. El puc felicitar?
Sí.
Enhorabona. Es veu alcalde?
De moment, vull ser prudent. Hem estat la llista més votada sense pal·liatius, de manera inequívoca, i, per tant, per qüestions de sumes i restes, em tocaria. Però per respecte a la resta de grups i fins que la lliga no estigui matemàticament guanyada, vull ser prudent.
A la nit electoral, la seva imatge no era d'estar content.
Sí, n'estic. Però al principi va ser un cop pels sentiments contraposats. Primer, perquè teníem l'esperança de mantenir els set regidors. Però ara, veient què ha passat a Barcelona, a Blanes i que la marca convergent no està a l'alça... i veient també que jo no venia de governar i que hi havia deu llistes, doncs ara estic content.
Vol fer un pacte estable?
Home, m'interessa, com és lògic. No sé si amb vuit, nou o onze regidors. Les grans majories estan passant a la història i hi ha una diversificació més gran en el ple. Suposo que el més habitual és que es vagi cap a la geometria variable.
L'equip de govern sortint (CiU i ERC) era capaç d'entendre's amb el PSC i ICV-EUiA. Creu que pot passar el mateix?
Nosaltres governarem amb humilitat, amb proximitat i sense prepotència.
Una de les notícies és que CiU treu més avantatge ara al Millor [6 a 4] que al 2011 [7 a 6].
És un dels trets diferencials clars. No és tant el que hem aconseguit sinó l'avantatge respecte a la segona llista. D'aquest grup, però, no en parlo, ni tan sols malament. Només vull dir que, mirant els resultats, hem fet una campanya en positiu, i ells han pagat el fet d'haver fet una campanya en negatiu.
Si és l'alcalde, sap que la C-32 ha generat forta controvèrsia i que el ple va aprovar una moció per demanar una moratòria i que es fes una consulta popular. Serà una de les qüestions a tractar. Els ha passat factura?
Penso que hi ha gent que ens hauria votat que no ho ha fet per aquesta qüestió. És una de les coses que tocarà gestionar, però acataré les mocions que s'aprovin en el ple i aquesta també. Per tant, quan sigui l'ocasió, parlaré amb els responsables de la conselleria [perquè hi hagi moratòria i consulta].

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia