Política

El GMI posa fi a 36 anys de batlles convergents a Vilobí

Cristina Mundet diu que l'emociona ser la primera autoritat local i haver rebut la confiança de gairebé nou-cents veïns

Relleva Olga Guillem i afirma que volen posar fi a pràctiques poc clares

Cristina Mundet i el Grup Municipal Independent de Vilobí d'Onyar han posat fi a l'hegemonia de Convergència i Unió, que perdrà l'alcaldia després de 36 anys. “Suposo que deu ser una feina molt emocionant fer d'alcaldessa [...] Hem fet història i som pioners [...] Per mi, que la gent hagi confiat en nosaltres ja és emocionant”, diu Mundet.

La victòria per majoria absoluta del GMI sobre CiU –6 regidors a 5, i 886 vots a 641– és una de les notícies importants de la Selva en les municipals de diumenge. Per Mundet, la victòria de la seva formació és la demostració que hi havia ganes de canvi. “La gent està ben tipa de fer les coses amb molt de personalisme [d'Olga Guillem].”

Mundet hauria de ser alcaldessa el dissabte 13 de juny amb els vots del seu grup. ERC, que va aconseguir 127 sufragis, no va obtenir representació, tot i que tenia un regidor amb un 66,93% dels vots escrutats. A Vilobí hi va haver una participació alta (74,84%).

Mundet, veterinària de 44 anys, es convertirà en la quarta persona que s'asseu al despatx d'alcaldia del municipi, que inclou els pobles de Vilobí, Salitja i Sant Dalmai –aquest últim, annexat el 1904–. Els tres alcaldes anteriors són Ramon Rovira (1979-2003), Joan Busquets (2003-2009) i Olga Guillem (2009-2015).

Amb la seva victòria, Mundet confia que el GMI podrà aportar una altra manera de fer. “Hi ha hagut moviments no honestos al poble, i s'ha donat feina a tres persones properes [a l'equip de govern]. I amb això no dic que no fossin persones vàlides per a la feina, però tothom ha de tenir el mateix dret a treballar. No pot ser que gent influent decideixi per sobre de l'alcaldessa.”

CiU “tornarà”

Per la seva banda, l'alcaldessa sortint, l'esmentada Guillem, sosté: “Tot i haver treballat moltíssim i haver-hi deixat hores i salut, no ha estat suficient. Encara no sabem ben bé per què hem perdut”, diu. El resultat de cinc regidors de la federació convergent són el pitjor des del 1979 a Vilobí. “Farem oposició i hi serem; d'aquí a quatre anys tornarem.”

Segons la cap de llista de CiU, l'Ajuntament que trobarà el GMI té 1,3 milions d'euros i projectes embastats, com ara la carretera de Brunyola a Sant Dalmai i el centre d'interpretació del Molí de les Fonts. Per Mundet, millorar els camps de futbol és una de les primeres coses que cal fer.

LA XIFRA

6
regidors ha tret el GMI de Vilobí, per cinc de CiU. Els independents han aconseguit 245 vots més.

LES FRASES

La gent té ganes de canvi. Està ben tipa que es facin les coses amb [el] personalisme [de Guillem]
Cristina Mundet
ALCALDESSA ELECTA (GMI)
La felicitat d'uns és la derrota dels altres. S'ha donat per fet que les coses funcionen per inèrcia
Olga Guillem
ALCALDESSA SORTINT (cIu)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia